Andeko
Alarmsysteem

Online winkeltips voor Kerst

Online winkeltips voor Kerst

Als u van plan bent uw Black Friday-aankopen te vervangen of aan te vullen met Kerst e-commerce, staat u niet alleen. Vorig jaar waren online transacties op Kerst meer dan €6,5 miljard, waardoor dit het meeste geld is dat ooit is besteed aan de opvallende winkeldag.

Terwijl je niet in een winkelcentrum in de menigte zult strijden, brengt Kerst zijn eigen zorgen over veiligheid en beveiliging met zich mee. Om je persoonlijke gegevens uit de handen van cybercriminelen te houden, moet je je aan deze online shopping tips houden van Slotenmaker Rotterdam.

Plan uw online winkelbenadering vóór de tijd

Veel artikelen verschijnen voor Kerst en informeren u over de beste deals en waar u ze kunt vinden. Ken je plan voordat je gaat shoppen, zodat je niet door het proces haast en misstappen maakt, zoals:

  • Per ongeluk op gewetenloze banneradvertenties of pop-ups klikken, ook wel ‘malvertising’ genoemd. Malvertising is een vorm van malware waarbij cybercriminelen code met virussen in advertenties opnemen en vervolgens betalen om die advertenties weer te geven op gerenommeerde websites, zoals Google.
  • Ontbrekende veelbetekenende tekenen van valse websites. Zoek altijd naar het ‘https’- en vergrendelingssymbool, dat een veilige site aangeeft, in het browservenster wanneer u online winkelt. Websites zonder deze indicatoren of met twijfelachtige URL’s met extra tekens kunnen nep-sites zijn die zijn opgezet om uw informatie te stelen.
  • Verwarrend phishing-e-mails met echte. Kerst e-mail alerts zijn een van de beste manieren om te weten wat uw favoriete merken te koop aanbieden. Als u echter haast hebt om elke e-mail in uw inbox te zien, kunt u het slachtoffer worden van phishing-e-mails. Klik op een koppeling in een phishing-e-mail en uw persoonlijke gegevens kunnen worden aangetast.

Toegang tot het internet veilig

Afhankelijk van uw planning kunt u profiteren van Kerst-deals terwijl u onderweg bent. Hoewel handig, kan dit u gevoelig maken voor hackers. Vermijd het risico door:

  • Alleen verbinden met beveiligde wifi-netwerken. Als u zich op een openbare plaats bevindt, zoals een luchthaven of een koffiehuis, vermijd dan om online te winkelen. Deze netwerken kunnen eenvoudig worden gehackt en cybercriminelen kunnen uw creditcard en andere persoonlijke gegevens stelen.
  • Een VPN gebruiken (virtueel privénetwerk). VPN’s bieden een veilige verbinding voor uw laptop of mobiel apparaat. Je kunt eenvoudig een gerenommeerde VPN downloaden in je app store.

Wees slim over uw betaalmethoden

Hackers op Kerst willen waarschijnlijk uw creditcardgegevens stelen. Wanneer u online winkelt, houdt u ze op een afstand en houdt u uw geld veilig door slimme aankoopkeuzes te maken, zoals:

 

  • Gebruik een creditcard, geen bankpas, voor online aankopen. Debetkaarten geven een hacker toegang tot uw volledige betaalrekening, waarbij creditcards waarschijnlijk meer fraudebescherming bieden en een bestedingslimiet hebben.
  • Aanmelden bij een winkel met een uniek wachtwoord. Als u een profiel op de website van een verkoper hebt of maakt voor uw Kerst-shopping, maakt u voor elk account een nieuw wachtwoord. Als een hacker een van uw wachtwoorden verkrijgt, zullen ze deze waarschijnlijk ook op andere websites proberen.

Uitkijken bij een nep-app voor winkelen. Nep-apps kunnen naast real-retailer-apps in uw app-winkel bestaan ​​en zien er vaak als legitiem uit, maar zodra u uw persoonlijke gegevens invoert, wordt deze gestolen. Om deze zwendel te voorkomen, downloadt u de detailhandel-apps rechtstreeks van de website van de winkel, in plaats van te zoeken in de app-winkel

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam

Gerelateerde artikelen

Vakantie geboekt? Hier uw huisbeveiligingshandeling

Iconnect een goed, betrouwbaar alarmsysteem met 2-weg communicatie.

Ajax alarmsystemen Eigen huis