Andeko
Image default
Alarmsysteem

Vakantie geboekt? Hier uw huisbeveiligingshandeling

Vakantie geboekt? Hier uw huisbeveiligingshandeling

Je hebt je huis opgesloten en bent klaar om op vakantie te gaan. Hoewel uw bezittingen veilig zijn, zijn er extra beveiligingsrisico’s die u tijdens uw reis kunt overwegen.

Tussen uw verbonden apparaten, bagage, transport en reisaccommodaties, denk aan uw kwetsbaarheden om ervoor te zorgen dat u en uw bezittingen worden beschermd.

5 Beveiliging Vakantietips

De volgende richtlijnen beschrijven hoe reisrisico’s kunnen worden vermeden.

  • Beveilig uw mobiele telefoon, tablet en laptop. Als u uw huisbeveiligingssysteem via een mobiele toepassing controleert, moet u ervoor zorgen dat apparaten met een wachtwoord zijn beveiligd en zijn uitgerust met hoogwaardige antivirus- en antimalwaresoftware. Installeer bovendien programma’s om uw apparaten te wissen (zoals Find My iPhone) in het geval uw apparaat verloren of gestolen is.
  • Met behulp van uw mobiele apparaat kan iemand via de app toegang krijgen tot uw huis, inclusief uw beveiligingssysteem, sloten, verlichting en apparaten.
  • Breng, indien mogelijk, geen waardevolle spullen mee. Laat sieraden, kunst en andere fijne spullen thuis en vergrendeld op een veilige locatie. Het weergeven van dure items tijdens uw reis kan ongewenste aandacht trekken. Als u een formele gebeurtenis bijwoont, een waardevol geschenk aflevert of uw prijzige stukjes niet kunt afstaan, berg ze veilig op en bewaar ze in uw hotelkluis wanneer u ze niet gebruikt.
  • Sociale media kunnen wachten. Deel beperkte informatie op sociale media over uw locatie en de duur van uw reis. Meer delen, zelfs met vrienden en familie, kan internettrollen voldoende informatie bieden om te weten dat u niet thuis bent, waardoor uw bezittingen gevaar lopen. Vakantie is ook op deze manier beter – neem even de tijd om de stekker uit het stopcontact te trekken.
  • Focus op de details. Maak fotokopieën van uw rijbewijs, paspoort en andere vormen van identificatie. Bewaar deze kopieën apart van uw originelen – veilig in uw bagage. Overweeg het Smart Traveler-inschrijvingsprogramma, een gratis service waarmee Amerikanen hun reis kunnen registreren bij de dichtstbijzijnde Amerikaanse ambassade of het consulaat. Als uw identiteitsbewijs verloren of gestolen is, zal de ambassade u helpen. Het programma biedt ook e-mailupdates over regionale veiligheidsvoorwaarden en helpt de dichtstbijzijnde ambassade u te lokaliseren in geval van nood.
  • Als u ten slotte alleen reist, of naar een bestemming waarmee u niet vertrouwd bent, overweeg dan te investeren in apparaten voor persoonlijke veiligheidstechnologie.
  • Draag alleen wat je nodig hebt. Neem geen onnodige hoeveelheden contant geld, cheques of onnodige creditcards en betaalpassen mee. Extra bagage is ook een belemmering. De slimste reizigers pakken en reizen licht en vermijden overbodige items. De logica is simpel: hoe minder je meeneemt, hoe minder je hoeft te verliezen.

De zakgids

Download en print onze vakantiegids en houd hem bij voor uw volgende reis: op uw koelkast, in uw map met reisarrangementen, waar het u het beste uitkomt.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag