dec 21, 2018 Woning en Tuin

De voordelen van het aanleggen van een speeltuin met BTL

Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en kan zelfs voor volwassenen veel voordelen hebben. Daarom vindt BTL de aanleg speeltuin zo belangrijk. Ieder kind heeft het recht om te spelen in een spannende en groene omgeving. Met de hulp van BTL bij zowel advies en realisatie kun je een prachtige speelomgeving aanleggen voor een gemeenschap. Lees verder voor alle voordelen van het aanleggen van een speeltuin met BTL.

Een groene speelplek voor de hele gemeenschap

Spelen draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen en is daarom van groot belang tijdens het opgroeien. Een goede speeltuin kan daarbij een belangrijke rol spelen. BTL helpt je bij het ontwerpen van een uniek speelterrein dat ontzettend leuk is voor de kinderen. Daarnaast zullen ook volwassenen en ouderen niet vergeten worden. Er wordt in gesprek gegaan met alle partijen om zo de ideale groene speeltuin te creëren.

Veiligheid boven alles

BTL vindt het belangrijk dat een speeltuin niet alleen spannend, maar ook veilig is. Daarom zal de speeltuin periodiek ook onderhouden en geïnspecteerd worden. De staat van de speeltoestellen wordt dan gecontroleerd zodat de veiligheid van de gebruikers gegarandeerd kan worden. Ook wordt de valondergrond goed onderhouden.

Renovatie van schoolpleinen

Omdat spelen zo belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind ontwikkelt BTL ook schoolpleinen. Samen met de school kan worden bepaald wat het beste schoolplein is en dit zal ook gerealiseerd worden. Er wordt gekeken naar de wens van de kinderen, de school en pedagogische belangen. En dit natuurlijk allemaal met oog voor meer groen. Voor renovatie van schoolpleinen kunnen in de provincie Noord-Brabant subsidies voor verkregen worden. Ook met de aanvraag van deze subsidies kan BTL je mee helpen. Je kunt op de website van BTL terecht voor meer informatie.