Andeko
Image default
Bedrijven

Voordelen van een waterontharder

Overweeg jij om een waterontharder te plaatsen in je woning, maar twijfel je nog een beetje om er een aan te schaffen, omdat je niet precies weet wat het jou oplevert? Dat snappen wij heel goed, het is namelijk een behoorlijke forse investering voor je woning. Wat heel veel mensen niet weten, is dat een waterontharder super veel voordelen met zich meebrengen. Welke dat allemaal zijn vertellen wij jou in deze blog en dan ben jij gegarandeerd overtuigd om er een in je huis te plaatsen! 

Voorkom slijtage van witgoed producten 

Dwarrelen de kalkvlokken ook in je waterkoker? Moet je ook om de haverklap een nieuwe kraan voor de wasmachine aanschaffen? En is je koffiemachine alweer aan vervanging toe? Dan heb je te maken met kalkaanslag! Kalkaanslag is namelijk een grote boosdoener van slijtage van witgoed producten in je woning. Nu denk je vast? Hoe krijg ik nou weer kalk in mijn huishoudelijke artikelen? Nou heel simpel. Kalk zit in het water die we elke dag gebruiken en ontstaat door bijvoorbeeld het verwarmen of koken van het water. Echter, in iedere regio is de hardheid (maatstaf van het kalkniveau) anders. Hoe zachter het water, des te minder kalk erin bevindt. Een waterontharder zorgt er dus voor dat het kalk wordt verminderd in het water die je dagelijks gebruikt, die dus uiteindelijk een bijdrage levert aan de levensduur van je witgoed producten. 

Minder schoonmaakspullen nodig 

Naast dat je witgoed artikelen langer meegaan, is er ook nog een ander voordeel die je meteen overtuigd om een waterontharder aan te schaffen. Een leuk voordeel van een waterharder is dat er minder snel kalkaanslag in de badkamer ontstaat waardoor je minder vaak hoeft schoon te maken! Ideaal voor als je een hekel hebt aan een grote schoonmaak. Daarnaast bespaar je er ook veel geld mee, omdat je niet telkens nieuwe schoonmaakspullen hoeft te kopen.  

Beter voor je huid 

Een ander handig voordeel aan een waterontharder is dat het de kwaliteit van het water verbeterd, maar ook van je gezondheid! Hard water (met een hoog kalkniveau) zorgt ervoor dat je huid sneller uitdroogt waardoor er sneller huidirritaties ontstaan als eczeem.  

Ben je overtuigd of heb je meer informatie nodig over dit onderwerp? Klik dan hier: waar plaats je een waterontharderenwaterontharder Noord-Holland.