Andeko
Image default
Bedrijven

Voordelen van een nieuwe tegelvloer

Een nieuwe vloer aanleggen kan veel tijd en geld kosten, maar de juiste vloer kan veel voordelen met zich meebrengen. Een goede vloer kan gezien worden als een lang termijn investering. Op korte termijn levert het misschien niet veel op voor jou, maar op lange termijn zijn de voordelen enorm. Welke tegelsoorten, voordelen en nadelen er zijn lees je hieronder. Ben je geïnteresseerd geraakt? Lees dan gauw verder wat een nieuwe tegelvloer voor jou kan betekenen.  

Welke tegensoorten zijn er? 

Over het algemeen zijn er drie verschillende soorten binnentegels. Vloertegels, designtegels en wandtegels. Voor de vloertegels zijn de meest voorkomende tegels en worden vaak gebruikt in huiskamers en keukens. Deze tegels geven vaak een strakke en verzorgde look in je huis. Vaak zijn dit ook de goedkopere opties. Vloertegels in de woonkamer zijn nauwelijks gevoelig voor beschadigingen van meubels.  De designtegels zijn de duurdere variant van de vloertegels. De designtegels zijn vaak vooruitstrevend in looks en eigenschappen. Onder designtegels vallen bijzondere tegels zoals vintagetegels, betonlooktegels en houtlooktegels. Designtegels kunnen ook van natuursteen zijn waardoor de meest natuurlijke look naar boven komt. Als laatste soort heb je de wandtegels. De wandtegels zijn zeer populair voor in de keuken, de badkamer of in het toilet. Wandtegels zijn onderhoudsvriendelijk en goed schoon te maken met ontvetter. Voor de badkamer is het belangrijk dat de tegels worden droog gemaakt om kalkaanslag en zeepresten te vermijden. Wandtegels in de keuken zijn makkelijk afneembaar met een doek.  

Voordelen van een tegelvloer 

Een tegelvloer brengt veel voordelen met zich mee. Hieronder een opsomming van de voornaamste voordelen. 

  • Onderhoudsvriendelijk 

  • Duurzaam 

  • Hygienisch  

  • Functioneel  

  • Beschikbaar in verschillende looks 

Natuurlijk zijn er ook nadelen. De meest voorkomende drempel voor mensen zijn de kosten en de tijd. Een nieuwe tegelvloer kost enige tijd van begin tot einde. Hierdoor zien mensen vaak af van eenn tegelvloer. Daarnaast zijn er hogere kosten aan verbonden dan bij een pvc-vloer bijvoorbeeld. Op lange termijn zijn deze nadelen te verwaarlozen omdat de voordelen veel meer wegen dan de nadelen. Bent u geinteresseerd geraakt in een nieuwe tegelvloer? Kan dan op internet wat de mogelijkheden zijn!