Andeko
Image default
Bedrijven

Soorten waterpompen: Ken de belangrijkste kenmerken en voordelen van elke waterpomp

Er zijn verschillende soorten waterpompen op de markt verkrijgbaar. Het onderdeel wordt aanbevolen voor het overbrengen van water van de ene plaats naar de andere, zoals van een put naar een reservoir in het geval van niet-drinkbaar water, of van artesische putten naar waterreservoirs, voor het innemen of bereiden van voedsel.

 

In geval van overstroming zuigt het product ook regenwater aan met behulp van pompen die geschikt zijn voor vuil of troebel water en voert het water af naar een geschikte locatie.

 

Bestaande typen waterpompen zijn onderwater-, centrifugaal-, zelfaanzuigende, periferie- en injectiepompen. Om u iets meer te weten te komen over elk van hen, scheiden we de belangrijkste kenmerken van de verschillende modellen van elkaar. Kijk eens!

 

Soorten waterpompen

Onderdompelbaar

De vuilwater dompelpomp voert de werkzaamheden uit gedurende een bepaalde periode (die per fabrikant verschilt) en moet na gebruik uit het water worden verwijderd, gedroogd en opgeslagen. Daarom is deze pomp geïndiceerd voor overstromingsgevallen.

 

Sommige modellen worden geproduceerd om in het water te blijven en kunnen maximaal 20 meter diep zijn (maar de hoogte varieert van product tot product). Om de hoeveelheid water in het reservoir te regelen, wordt de installatie van een vlotter aangegeven.

 

Zelfaanzuigende vijferfilter

Het zelfaanzuigende pompmodel werkt bovengronds en is geïndiceerd voor putten of meren tot zeven meter diep. Dit is het enige type dat geen terugslagklep nodig heeft (verantwoordelijk voor het vasthouden van het water zodat het niet terugkeert in de put), omdat het accessoire al in het product is ingebouwd.

 

De zelfaanzuigende pomp werkt ook op twee belangrijke fronten: hij transporteert grote hoeveelheden water en zorgt voor optimale druk.

 

Perifeer

Het model van de periferiepomp werkt ook bovengronds en wordt aanbevolen voor locaties tot zeven meter diep. Deze pomp vereist echter de installatie van een terugslagklep, zodat het water niet terugkeert in de put. Deze pomp presteert het beste bij een laag watervolume en heeft een hoge druk.

 

Centrifuge

De centrifugaalpomp wordt gebruikt in droge gebieden, d.w.z. boven de grond. Dit model kan werken op locaties tot zeven meter diep en vereist ook de installatie van de terugslagklep. In tegenstelling tot de perifere pomp zorgt de centrifuge voor een grote hoeveelheid wateroverdracht bij lage druk.

 

Injector

Door de kracht en het vermogen om de wateraanzuiging te verhogen, bereikt de inspuitpomp een diepte tot 20 meter.

https://www.waterpompshop.nl