Andeko
Image default
Aanbiedingen

De uitdagingen waar transportbedrijven mee te maken hebben

Transport is een dynamisch vakgebied. Niet alleen het vervoeren van allerlei producten omvat dit specialisme; ook veel verschillende nevenactiviteiten vormen de wereld van transport. Transportbedrijven hebben te maken met veel factoren die invloed hebben op het reilen en zeilen binnen dit vakgebied. Dit maakt het werk binnen de transport veelzijdig maar ook uitdagend en soms ingewikkeld.

 

Stijgende brandstofkosten

Alle automobilisten hebben er momenteel last van: de hoge brandstofkosten. Maar voor de transporteurs die duizenden kilometers afleggen, zorgt dit voor een gigantische verhoging in kosten. Dit maakt het vakgebied kostbaar en lastig. Want hoe betaal je voor deze kosten wanneer je tegelijkertijd de prijzen aantrekkelijk wilt houden? Het is daarom een uitdaging om zo  nieuwe klanten te genereren en het huidige klantenbestand te behouden.

 

Tijdsplanning

Het bijhouden van een tijdsschema is van grote waarde voor een klant. Zo kan geanticipeerd worden op de levering of eventuele vertraging. Het bijhouden van een tijdsplanning en het eventueel sturen van meldingen is een onderdeel van de service die gewaardeerd wordt door de klanten. Echter moet dit systeem wel waterdicht zijn. Wanneer het systeem niet helemaal goed de tijden registreert, zal dit snel leiden tot problemen. Het optimaliseren en up-to-date houden van deze software is dus uitermate belangrijk. Dit kost echter wel investeringen – zowel in de vorm van tijd als geld.

 

Kwaliteit producten

Tijdens het vervoer kan er van alles misgaan met de bestelling. Dit kan leiden tot beschadigde artikelen of producten waarvan de kwaliteit is aangetast. Om dit te voorkomen, is het instellen en handhaven van de juiste temperatuur, goede opbergmaterialen gebruiken en op een tactvolle manier alles inpakken aan te raden. Daarnaast is de staat en de hygiëne van het vervoermiddel van groot belang.

 

Drukte op wegen

Naast hoge brandstofkosten, het rekening houden met de tijdsplanning en het behoud van de kwaliteit van de artikelen, is de drukte op de wegen ook een factor die invloed heeft op het werk van transportbedrijven. Het zorgt vertraging waardoor te laat geleverd wordt. Het is daarom van belang om dit op tijd te melden d.m.v. meldingen te sturen naar de klant.

Vanwege deze uitdagingen is het belangrijk om wanneer je een transporteur nodig hebt te kiezen voor een betrouwbaar transportbedrijf dat een veilige en in tact geleverde bestelling garandeert. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Melis Logistics. Zij onderscheiden zich door jarenlange ervaring en veel vakkennis.