Andeko
Image default
Aanbiedingen

Trachycarpus Fortunei

De Trachycarpus Fortunei behoort tot de palmen en de Chinese waaierpalm. De palm is een van de bekendste palmen in Europa. Net als veel andere planten heeft hij bladeren. De bladeren van deze boom hebben de vorm van een waaier, wat de palm een zeer exotische uitstraling geeft. De bladeren hebben een frisgroene kleur en zorgen voor een zomerse sfeer in uw huis. Ondanks zijn zomerse uiterlijk kan de boom goed tegen koudere temperaturen. Lees meer en leer meer over de Trachycarpus Fortunei. 

 

Snoeien 

Veel planten worden teruggesnoeid. Dode uiteinden of takken worden verwijderd, en de planten gaan weer jaren mee. De Trachycarpus fortunei wordt ook gesnoeid. De bladeren zullen na enige tijd verdorren. Het verdorren van de bladeren van deze boom gebeurt meestal in het voorjaar, na de koude wintermaanden. Wanneer de Trachycarpus fortunei wordt teruggesnoeid, is er een kans dat de plant een bloem gaat vormen. Wanneer u snoeit, zorg er dan voor dat u ongeveer 5 tot 10 centimeter van de stam af snoeit. Als u bij de stam snoeit, zult u de boom beschadigen, wat zijn levensduur zal verkorten. 

 

Verkleurende bladeren 

Als de boom niet tijdig voldoende water krijgt, kunnen de bladeren verkleuren. Het kan ook zijn dat u de boom wel voldoende water hebt gegeven, in dat geval is er iets anders aan de hand. In dat geval heeft de boom waarschijnlijk te lijden onder een tekort aan meststoffen in combinatie met een tekort aan sporenelementen. Ook de bodem kan een rol spelen. Als de grond niet de juiste pH-waarde heeft, kan dat schadelijk zijn voor de planten. De reden van de verkleuring hoeft dus niet voor de hand te liggen, maar er zijn verschillende mogelijke oorzaken.

 

Palmboom kopen 

Zou u niet graag de exotische sfeer in uw tuin willen brengen? Een makkelijke en goedkope optie is om de Trachycarpus Fortunei te kopen. U hoeft niet ver te reizen om van deze plant te genieten. De plant is verkrijgbaar in verschillende webshops in Nederland. Bekijk ons assortiment online en koop uw Trachycarpus Fortunei bij Mypalmshop.

 

https://www.mypalmshop.nl/