Andeko

aug 21, 2020 Woning en Tuin

Op vakantie in kozijnenland

Wanneer je op doorreis, op vakantie of op werkbezoek bent in een andere stad, een andere streek, een ander land of misschien wel een ander werelddeel, dan ga je die plek automatisch vergelijken met de plek waar jij vandaan komt. Dit gaat automatisch. Het reizen naar of door een andere plek verreikt je horizon, omdat je ziet dat het op een andere plek heel anders gaat bij jou. Dat geeft perspectief. Vooral als je gaat letten op één ding, bijvoorbeeld de bouwstijl in een land, dan zal je zien wat voor een verschillen er zijn. De kozijnen die je in de huizen van de mensen ziet, zijn ook een onderdeel van de bouwstijl. Als je eenmaal gaat opletten welke kozijnen iedereen gebruikt, dan gaat er een wereld voor je open. Je krijgt zo misschien ook nog wel wat inspiratie voor je eigen huis.

 

In het oosten van Europa, in Polen vooral, zie je dat de mensen graag kunststof kozijnen kopen. Kunststof kozijn zijn over het algemeen goedkoop en ze hebben weinig onderhoud nodig. Die Polen zijn namelijk erg vooruitstrevend en ook zuinig op hun huis. Kunststof kozijnen zijn niet al te duur en gaan lang mee. Daarnaast zijn ze in elke kleur en maat beschikbaar. Ideaal dus om echt je eigen huis mee te bouwen. Die Polen zijn ook erg berekend op hun veiligheid, kunststof kozijnen zijn zeer goed bestand tegen inbrekers.

 

In Frankrijk willen veel mensen een meer traditionele uitstraling van huis bewaren. Dit doen ze onder andere door houten kozijnen te plaatsen. In Frankrijk worden houten kozijnen veel in de kozijnen fabriek gemaakt, maar sommige anderen worden speciaal met de hand gemaakt. Deze kozijnen worden gebruikt omdat ze de meest authentieke uitstraling hebben.

 

In Zwitserland is men helemaal weg van de aluminium kozijnen. Deze kozijnen hebben het meest moderne uiterlijk en zijn ook verkrijgbaar in het prachtige Zwitserse kleurenpalet. Het is slim om aluminium kozijnen aan te schaffen, omdat ze geen vocht opnemen en ook niet gaan roesten.

https://directeenkozijn.nl/