Andeko
Industrie

De verschillende steigers te huur en kosten

De verschillende steigers te huur en kosten

Als het weer eens tijd is om je huis een flinke opknapbeurt te geven met schilderwerk of ander onderhoudswerk, kan je een steiger huren. De Kosten steiger huren – kan je vaak online vinden op verschillende websites of door bij een bepaald bedrijf een brochure aan te vragen. Het is vaak wel de moeite waard om een steiger te huren, omdat dit wat steviger staat dan een ladder. Op een steiger kan je namelijk beter bewegen op hoogte. Je kan heen en weer lopen en bent zo ook iets mobieler. Een steiger is wel minder makkelijk af te breken dan de ladder.

 

Voor de klusjes binnenshuis

Er zijn allerlei verschillende soorten steigers, daarom is het handig om te weten welke jij nodig hebt, voordat je zomaar een steiger gaat huren. Allereerst heb je de verrijdbare kamersteiger. Dat is een steiger die veel gebruikt wordt in het huis. Hij is niet heel hoog namelijk 1,80 meter bij 2,00 meter, met een vloerhoogte van 1,00 meter. Hij wordt dus voornamelijk gebruikt voor het verven van en schilderen van plafonds, hoge muren. Buitenshuis kan de verrijdbare kamersteiger gebruikt worden om beter bij de dakgoten te kunnen, om die te reinigen.

 

Rollend het werk afgaan

Een andere veel gebruikte steiger, is de rolsteiger. Dit zijn de bekende steigers die je vaak voor huizen en andere gebouwen ziet staan. Deze steigers kunnen, zoals als de naam al doet vermoeden, rollen. Ze hebben wieltjes, maar de steiger makkelijk te verplaatsen is. Dit is handig bij schilderwerk en andere klussen, waarbij je veel moet verplaatsen. De steiger opbouwen is niet heel moeilijk, maar het is wel belangrijk dat je dit goed doet, omdat het anders gevaarlijk is. Kijk daarom een instructievideo, van hoe je de steiger moet opbouwen, zodat je zeker weet dat hij stevig staat. Bekijk de handleiding van de steiger of kijk op youtube.

http://www.petersensteigerverhuur.nl/steigerbouw/layher-blitz-steiger-huren-prijzen