Andeko
Image default
Gezondheid

Tips tegen luieruitslag

Zoals voor eigenlijk alle ziektes en kwaaltjes geldt: voorkomen is beter dan genezen. Ook luieruitslag kan voorkomen worden, maar als dit niet lukt is het fijn om te weten wat u er tegen kunt doen. Daarom leest u in dit artikel wat luieruitslag is, hoe u het kunt voorkomen en welke zalf u het beste tegen luieruitslag bij uw baby kunt gebruiken.

Wat is luieruitslag en waar wordt het door veroorzaakt?

Luieruitslag kunt u herkennen aan rode plekken op en rondom de billetjes van uw baby. Soms ziet u dat de huid echt kapot is. Er kunnen zelfs puistjes, blaartjes of blaasjes op de huid van de billetjes zichtbaar zijn. De luierranden kunnen bovendien de huid schuren en zorgen voor kleine schaafwonden. Een wisseling van het dieet van uw baby kan tot gevolg hebben dat de ontlasting verandert: door meer eiwitten wordt de kans op luieruitslag vergroot. Dit kan erg vervelend zijn, omdat luieruitslag pijn kan doen, jeuken en irriteren. Uw baby kan er echt last van hebben, wat zich kan uiten in bijvoorbeeld slechter slapen en meer huilen dan u gewend bent. Dit is natuurlijk erg vervelend en daarom is het belangrijk hier iets aan te doen.

Luieruitslag voorkomen

Om luieruitslag bij uw baby te voorkomen dient u de luier meerdere keren per dag te verschonen, het liefst minstens acht keer. Door vocht van urine en ontlasting wordt de huid week en daardoor kan luieruitslag gemakkelijker ontstaan dan wanneer de billetjes steeds droog zijn. Let ook goed op de producten die u gebruikt: neem een zacht hydrofiel washandje met lauw water en absoluut geen alcohol! Dit kan de huid alleen maar meer irriteren, zeker als deze al beschadigd is. Zorg ervoor dat alle restjes urine en ontlasting weg zijn, ook in de huidplooien. Het kan ook fijn zijn, vooral bij warm weer, om de luier bij uw baby af en toe uit te doen als hij of zij bijvoorbeeld op een kleedje in de tuin ligt, zodat de billetjes goed kunnen luchten.

Zalf tegen luieruitslag

Er is een groot aantal zalven op de markt tegen luieruitslag. Het beste smeert u de billetjes van uw baby in na elke verschoonbeurt. Aldanex Skin Protectant kan helpen tegen luieruitslag, zowel om het te voorkomen als om luieruitslag bij uw baby te genezen. Het wordt zelfs op veel kinderafdelingen van ziekenhuizen gebruikt! Als de huid van uw baby al beschadigd is, kunt u het beste een dikke laag zalf smeren zodat de huid zich kan herstellen. Nieuwe beschadigingen worden bovendien tegengehouden. Wanneer de huid van uw baby niet is beschadigd, kan Aldanex goed helpen de huid te beschermen tegen luieruitslag, omdat het een laagje wordt dat de inwerking van urine en ontlasting tegenhoudt. Aldanex werkt beter dan andere zalven tegen luieruitslag en wel om de volgende redenen: het is doorzichtig, gemakkelijk verwijderbaar en goed uitsmeerbaar, het behoudt het absorberend vermogen van de luier, trekt niet in in de huid, het zorgt voor een langdurige barrièrefunctie bij intacte huid en bij een beschadigde huid. Ook zorgt Aldanex voor een optimale hechting op een vochtige huid en voor een goede conditie van de huid. Tenslotte is Aldanex niet geparfumeerd, wat natuurlijk beter is voor de tere huid van uw baby. Kijk voor het gehele aanbod van Aldanex op www.luieruitslag.nl.

https://www.luieruitslag.nl/