Andeko
Image default
Gezondheid

Het belang van de juiste tennis schoenen

U als fanatiek tennisser weet vast precies hoe lastig het soms is om grip te houden op de ondergrond waarop u speelt. Of u nou binnen of buiten speelt je moet de hele tijd van links naar rechts bewegen en ongelofelijk wendbaar zijn.

Op het moment dat je heel veel snele zijwaartse beweging moet maken en óók nog eens achteruit en vooruit moet bewegen is het belangrijk dat u grip heeft op de ondergrond. Dit is ten eerste nodig om er voor te zorgen dat uw sport prestaties optimaal blijven. Ten tweede is dit ontzettend belangrijk voor de lange termijn van uw spieren, pezen en botten. Op het moment dat u zich namelijk af wilt zetten en uw voet glijd weg ontstaat er een grote kans dat u iets in uw been verdraait of dat er zelfs een scheurtje komt in een pees of spier.

Nu zijn er dus verschillende soorten tennis banen. En omdat iedere baan een verschillende textuur heeft is het belangrijk om de juiste schoenen te kopen die hierop aansluiten. Het is dus belangrijk dat van te voren goed te bekijken. Een voorbeeld van goede tennis schoenen zijn k swiss tennisschoenen. Deze schoenen zijn te herkennen door een bredere voetbed dan normaal. Het biedt steun en comfort en is door het brede voetbed geschikt voor mannen met brede voeten. De schoen zorgt doormiddel van K-EVA technologie voor de best mogelijke demping van de tussenzool. Dit zorgt tevens voor duurzaamheid. Hiernaast is er een extra beschermlaag op de zool aangebracht die er voor zorgt dat er extra profiel is. Dit gaat slijtage tegen en zorgt ervoor dat de schoen nog langer mee gaat. Hier naast is de k swiss schoenen ook nog eens heel modieus. Zoals vrijwel alle schoenen is de k swiss verkrijgbaar in verschillende soorten kleuren. Zo passen ze ook nog eens goed bij je outfit.

https://www.kctennis.nl/