Andeko
Image default
Dienstverlening

3 tips voor Identity and Acces Management

Identity and Acces Management oftewel IAM kan behoorlijk lastig zijn voor sommige bedrijven. Bij het op de juiste manier inrichten van de meeste systemen en het beveiligen van verschillende zaken, komen een hoop dingen kijken die je in het begin misschien niet eens had voorzien. Daarom zijn er bedrijven die je hiermee kunnen helpen. Er zijn in ieder geval altijd een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Wij hebben daarom 3 tips voor je op een rijtje gezet die je kunt gebruiken!

Het combineren van systemen

Bij grote bedrijven is het ontzettend belangrijk om systemen met elkaar te combineren. Dit is dan ook iets wat je als uitgangspunt wilt nemen in bepaalde organisaties. Uiteindelijk zorgt dit voor een aanzienlijke besparing in tijd, zullen er minder fouten voor komen en het is ook nog eens een stuk fijner werken. Wanneer dit niet op orde is zullen er een hoop problemen voordoen. Stel je eens voor dat het voorraad systeem niet goed geïntegreerd is met het systeem van de accountmanagers. Voor beide partijen zal dit voor vervelende situaties zorgen. 

Zet het beveiligen van persoonsgegevens centraal

We kennen het onderhand allemaal wel, de AVG. Hoewel veel kleine of zelfstandige ondernemers hier niet naar omkijken is dit bij grote bedrijven een cruciaal onderdeel. Wanneer zijn niet aan alle eisen voldoen kunnen zij een flinke boete verwachten. Grote bedrijven hebben vaak iemand in dienst om dit te waarborgen, maar anders kan het verstandig zijn om een externe partij in te schakelen. 

Zet de voordelen en kosten op een rijtje

Het inrichten van je bedrijf door middel van Identity and Acces Management kan behoorlijk wat tijd en energie gaan kosten en dan hebben we het nog niet over de financiën gehad. Zet dus goed op een rijtje wat de voordelen voor het bedrijf zullen zijn en wat bepaalde zaken je zullen gaan kosten zodat je op de juiste manier een afweging kunt maken.