Andeko
Image default
Bedrijven

Zijn elektrische fietsen goed voor mijn conditie?

 

Het is algemeen bekend dat fietsen gezond is voor je conditie, maar de veel bediscussieerde vraag is of elektrisch fietsen ook goed is voor de gezondheid. 

Elektrisch fietsen is gezond

Elektrisch fietsen is inderdaad gezond. Het is niet dat je volledig stilstaat en je vervoert wordt. Op een elektrische fiets moet je namelijk nog steeds trappen. Elektrisch fietsen is goed voor je conditie, bovendien verbrandt je ook nog eens calorieën. Een elektrische fiets gaat niet verder als er geen moeite wordt gedaan. De motor werkt alleen als de pedalen doorgetrapt worden, je moet nog steeds kracht uitoefenen op de pedalen. 

Ideale manier voor het verbeteren van de gezondheid

Elektrisch fietsen is de perfecte manier om je gezondheid te verbeteren op de fiets, terwijl je extra fiets ondersteuning nodig hebt. Vooral tegen stress, diabetes en hart- en vaatziekten is elektrisch fietsen zeer gunstig. Elektrisch fietsen bevordert de gezondheid. 

Langere afstanden afleggen met de elektrische fiets

Wat velen onderschatten, is dat de elektrische fiets vaak meer inschatting levert. Dit komt door het feit dat de elektrische fiets meer ondersteuning levert dus de fietser legt ook veel langere afstanden af. 

Haal het beste uit je fietsritten door het volgende te doen:

  • Plan een leuke fietsroute

  • Maak plek vrij in je agenda om te fietsen

  • Onderhoud je elektrische fiets

  • Zorg voor comfortabelheid

  • Fiets in een lage ondersteuningsstand

  • Stap vaker op je fiets ( naar werk, school, boodschappen )

  • Lunchpauze? Grijp je fiets, strek eens lekker je benen!

  • Rust voldoende uit

 

Welke elektrische fiets past het beste bij mij?

Ben je overtuigd om een elektrische fiets voor je dagelijkse ritten te kopen? Jouw gezondheid zal je gegarandeerd dankbaar zijn! Om nu te achterhalen welke elektrische fiets het beste bij jou past kun je het beste webshops bezoeken met alle elektrische fietsen op een rijtje. Premiumbikes heeft bijvoorbeeld alle soorten elektrische fietsen in het assortiment. Je kunt de vriendelijke klantenservice hulp vragen voor het maken van je keuze!