Andeko
Image default
Bedrijven

Uw hout goed onderhouden

De klimaatomstandigheden zijn voor de meeste houtsoorten die buiten gebruikt worden op lange termijn niet zonder gevolg. Het hout wordt aangetast door vocht, warmte en koude en door het zonlicht. Tenzij u het behandelt, ook aan de kanten die niet zichtbaar zijn. Conventionele verven zijn daarvoor niet geschikt: ze sluiten het hout op waardoor het niet meer kan ‘ademen’. Houtbeits is door het bijzonder dampopen karakter een perfecte beschermer van hout. Waterdamp kan erin en er ook weer uit zodra de buitenomstandigheden veranderen.

Zo goed als alle houtsoorten moeten worden behandeld. Voor het verduurzamen van hout is een goede houtbeits echt nodig. Enkel voor tropisch hardhout hoeft dat niet, maar zelfs deze bijzonder sterke houtsoorten zal men om esthetische redenen soms toch willen behandelen. Houtbeits is naast bijzonder duurzaam ook gemakkelijk in gebruik. Houtbeits is totaal mat en zuigt in het hout. Omdat het geen film vormt is het een vochtregulerende houtbeits. Natuurlijk oplosmiddelvrij.

Houtbeits is water verdun baar, samengesteld op basis van een lijnolie en niet filmvormend. Vlekken zijn zo uit handen en kleren. Dit levert uitstekende resultaten op. Zelfs op harde houtsoorten zoals meranti, ceder, thermo Wood en aqua Wood bladdert houtbeits niet. Hetzelfde geldt voor zachtere houtsoorten zoals grenen, Douglas en lariks, ook deze kunnen prima behandeld worden met houtbeits.

Houtbeits is bijzonder geschikt voor het behandelen van zowel nieuw ruwhout evenals gladhout, dat is geschaafd of waarvan oude lagen verf werden verwijderd of grondig afgeschuurd. Houtbeits is geschikt voor alle soorten hout

Buitenbeits kan worden gebruikt voor ruw behandeld hout of sterk verweerd hout maar ook op gladgeschaafd hout. Toepassing op geïmpregneerd dan wel gewolmaniseerd is zeer aan te raden.

U heeft daarbij geen grondverf of primer nodig vochtregulerend en gemakkelijk in onderhoud want schuren is niet nodig als u weer gaat verven. Vormt geen film over het hout maar heeft een open structuur. Daarom kan het hout ademen en bladdert het niet als het hout krimpt en uitzet.

https://www.moosefarg.nl/