Andeko
Image default
Bedrijven

Freelance tekstschrijvers

Dit is waarom freelance tekstschrijver veel gevraagd worden

Freelance tekstschrijver zijn is voor sommige mensen een droombaan. Als je van taal houdt en graag je eigen tijd indeelt, dan is er weinig beters te bedenken. Totdat je doorbreekt met je literaire meesterwerk natuurlijk, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn is er goed nieuws. De freelance tekstschrijver is meer gevraagd dan ooit. Iedereen met een computer met internet kan dus snel en gemakkelijk beginnen met teksten schrijven voor opdrachtgevers.

 

Freelance tekstschrijvers werken voor veel bedrijven tegelijk

Het internet is verantwoordelijk voor deze explosie aan vraag. Elke website op internet, en dat zijn er meer dan 600 miljoen, bevat tekst. Ondernemingen die hun website serieus nemen, weten wel beter dan een ongeïnteresseerde stagiair dat werk te laten doen. De meeste bedrijven huren dus freelance tekstschrijvers in voor de content van hun website. De meeste websites bevatten echter niet heel veel pagina’s, zodat de duur van een opdracht goed te overzien is. Als de opdracht af is kun je verder naar de volgende.

 

Afwisselende opdrachten

De onderwerpen van de teksten zijn zo gevarieerd als de bezigheden van ondernemingen. De ene dag schrijf je een tiental teksten met betrekking tot de winning van verschillende delfstoffen, de volgende dag wordt je gevraagd om een lange blog te schrijven over het reinigen van verschillende soorten tapijt. Het leuke hieraan is dat je van veel verschillende onderwerpen leert wat er achter zit. Je zult al je onderzoeksvaardigheden nodig hebben om sommige schrijfopdrachten tot een goed einde te brengen, maar dat schenkt wel veel voldoening. Het geeft je daarna ook iets om over te praten op feestjes.

 

Voordeel voor opdrachtgever en SEO tekstschrijver

Als beginner is het meestal makkelijker om via een tekstbureau te werken. Het bureau zorgt voor de opdrachten, zodat jij je kunt richten op de teksten. Ook bouwers van websites maken gebruik van het werk van freelance tekstschrijvers, zodat zij volledige producten kunnen leveren aan hun klanten. De opdrachtgevers hebben als voordeel dat zij alleen per tekst hoeven te betalen en dus goed overzicht houden op de kosten. Ook zijn zij niet verantwoordelijk voor allerlei administratie en kosten die wel spelen bij een werknemer die in dienst is. De freelance tekstschrijver is ondertussen vrij om werk wel of niet aan te nemen, zijn eigen uren in te delen en op een plek te werken waar hij zich prettig voelt.

https://www.textmakelaar.nl/