Andeko
Image default
Bedrijven

Logistiek

Als je werkt in een bedrijf waar logistiek heel belangrijk is moet je er voor zorgen dat de administratie van de voorraad, en alle andere inkomende en uitgaande goederen, goed voor elkaar is. Het kan lastig zijn om alles goed te regelen. Vroeger was dit helemaal een probleem. Alles moest met de hand geteld worden en met de hand opgeschreven worden. Dit kostte veel tijd. En zoals het gezegde luid: ‘Tijd is geld!’

Gelukkig zijnde tijden veel veranderd. En dat geldt zeker als je het hebt over de wereld van transport. Deze branche is in de afgelopen jaren zo veel meer efficiënter gemaakt dan vroeger. Een hele hoop processen zijn geautomatiseerd. Hierdoor is een hele hoop tijd gewonnen. En dus ook een hoop geld. Het zijn vaak wel dure investeringen, maar het levert vervolgens aardig wat op. Daarom kan jij de dag na je bestelling vaak al je pakketje in huis hebben. En soms zelfs nog op dezelfde dag!

Wat voor een grote verandering heeft gezorgd in de wereld van de transport is de codes die hun intrede hebben gedaan in deze wereld. Deze codes zijn een apart taal die machines begrijpen. En de mensen die deze codes verzonnen hebben natuurlijk. Deze machines zie de code op een sticker staat die op het object is geplakt en sturen de pakketten gelijk de goede kant op en weten wat het inhoud. Er hoeven dus geen menselijke handen meer aan te pas komen om er voor te zorgen dat jouw pakketje er aan komt. Deze coding and marking is zo goed geworden dat mede hierdoor jouw pakketje zo snel geleverd kan worden. Zoals gezegd staan de codes die de machines moeten lezen op een sticker. Deze worden tegenwoordig ook razendsnel geprint door een kabel printer. Het ziet er naar uit dat de ontwikkelingen op dit gebied nog lang niet gestopt zijn. Het is maar afwachten wat allemaal nog mogelijk is op dit gebied.

https://www.kba-metronic.com/nl/