Andeko
Bedrijven

De voordelen van houten terras meubels

De sfeer van een tuin wordt vaak bepaald door de meubels die erin staan. Tuinmeubels zijn er in meerdere soorten en kleuren, maar vaak wordt hout toch gezien als de meest stijlvolle en duurzame oplossing. Wat zijn nu precies nog meer de voordelen van deze houten meubels?

Goed bestand tegen de hitte

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat tuinmeubelen van metaal, zoals stoelen van aluminium, erg heet kunnen worden als de zon erop staat. Met terras meubels van hout heb je dit probleem niet, aangezien hout erg goed bestendig is tegen de hitte. Hierbij is het echter wel belangrijk dat je jouw houten meubels goed onderhoudt, omdat Uv-straling hout kan verbleken. Gelukkig is hiervoor een oplossing. Zo kun je jouw houten tuinmeubels behandelen met hardhout olie of lakverf, zodat je de kleur van de meubels goed kan behouden en verbleking kan voorkomen.

Zorg voor een natuurlijke uitstraling van je tuin

Hout is een natuurlijk materiaal, wat ook reflecteert in houten meubels. Het zal net lijken of je in de natuur zit. Daarnaast heeft het een warme kleur, wat jouw tuin er nog knusser uit laat zien. Als je liever een iets stoerdere look wilt voor in jouw tuin, kun je ook altijd kiezen voor meubels van steigerhout. Dit is een houtsoort met een robuust uiterlijk en een neutrale kleur, zodat je het met elk interieur kan matchen. Deze kleur is ook rustig voor het oog, waardoor het een goede keus is voor mensen die graag willen ontspannen in hun tuin.

www.outsidemeubelen.nl

Gerelateerde artikelen

Ben jij op zoek naar pechhulp in Tilburg? Twee tips

Manieren om geld te besparen

Uitstekende leerverf voor de uitermate resultaat!