Andeko
Image default
Aanbiedingen

Tips bij het opzetten van een Intex zwembad

Als het weer lekker weer wordt is het natuurlijk heerlijk om een groot zwembad in de tuin neer te zetten. Lekker afkoelen na een lange dag werken in de warmte. Bij het opzetten van een groot zwembad komt wat meer kijken dan bij een opblaas zwembadje. Ben je benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden? 

 

Open voorzichtig de verpakking

De eerste stap is het voorzichtig openmaken van de verpakking. Dit klinkt heel logisch, maar het gaat vaak mis. Mensen willen vaak uit hun enthousiasme snel het pakket openmaken met een mes. Het kan dan gebeuren dat het mes doorschiet en een gat maakt in het zeil van het zwembad. 

 

Waterpas 

Als je het zwembad op wilt gaan zetten is het handig om eerst te bedenken waar je hem neer wilt zetten. Het is belangrijk dat de ondergrond waterpas is, want anders loopt het water uit het zwembad. Ook kan het zwembad zijn stabiliteit verliezen, als dit gebeurt dan kan het zwembad in elkaar zakken. 

 

Onderzeil of vlonders

Als je de bodem waterpas hebt gemaakt dan is het handig om een onderzeil te gebruiken. Dit is een zeil dat je onder het zwembad legt ter bescherming. Je wilt natuurlijk niet dat er een klein steentje onder het zwembad ligt die de bodem kapot prikt. Je kan ook kiezen voor vlonders als je het zwembad op het gras wilt zetten. De vlonders voorkomen de gele vlekken op het gazon als je aan de einde van de zomer het zwembad er weer af haalt. 

 

Zandfilter 

Bij het opzetten van het Intex zwembad, kan er zand in het bad terechtkomen. Dit is natuurlijk vervelend als je lekker wilt ontspannen in het water. Daarom is het verstandig om er direct een zandfilter bij te kopen. Een zandfilter zorgt ervoor dat het zand wordt weggezogen, waardoor je geen last hoeft te hebben van kiezelsteentjes.

 

Advies van uw buitenspecialist 

Wil je meer informatie over zwembaden? Neem dan een kijkje op de website van Uwbuitenspecialist. Zij bieden alles aan wat je nodig hebt bij het onderhouden van een zwembad, maar je kunt er ook een intex zwembad kopen


https://www.uwbuitenspecialist.nl/