Andeko
Image default
Zakelijk

Het hebben van een eigen zaak

Wanneer je een eigen zaak hebt herken je het vast wel. Lange werkdagen, veel stress en hard werken. Maar daar krijg je ook wat voor terug natuurlijk. Je eigen zaak, een droom van velen. Je kunt je bezighouden met wat je echt leuk vindt en hoeft geen rekening meer te houden met een vervelende baas. Je kan je eigen tijden indelen en hebt, zolang het goed gaat, een mooi inkomen zonder salarisplafond. Je kunt werken volgens je eigen visie en idealen en deze ook overbrengen op je werknemers. Maar zoals gezegd kan het ook voor de nodige stress zorgen en dat moet niet te vaak het geval zijn natuurlijk.

In het geval dat je langere tijd onder hoge spanning aan het werk bent kan het zijn dat je op een gegeven moment een inzinking krijgt. En dat is natuurlijk het laatst wat moet gebeuren. Voor je eigen gezondheid, maar ook voor de zaak zelf. Een schip zonder kapitein kan zomaar ten onder gaan en daar gaat al je harde werk. Nou zal het misschien niet zo storm lopen, maar toch is het belangrijk om ook aan jezelf te denken en jezelf af en toe een beetje rust te gunnen. Praten met zogeheten loopbaanbegeleiders kan een goede optie zijn.

Er wordt weleens gedacht dat loopbaanbegeleiding alleen bedoeld is voor mensen die het lastig hebben op werk of niet op hun plek zijn, maar dit is niet helemaal waar. Iedereen kan baat hebben bij loopbaanbegeleiding, dus ook ondernemers en studenten. Zij kunnen iedereen helpen om hun loopbaan beter te managen. Mensen die de verkeerde keus hebben gemaakt kunnen ze helpen met het vinden van hun interesses en voor andere zijn ze vooral een sparringpartner of gesprekspartner met verstand van zaken. Veel mensen hebben al baat gehad bij zakelijke coaching en je zal zeker niet de laatste zijn. 

http://carrierepoort.nl