Andeko
Image default
Woningen

Welke huizen en materialen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie

Welke huizen en materialen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie

Een spouwmuur isoleren klinkt misschien ingewikkeld, maar dit valt erg mee. Bij deze manier van isolatie wordt de ruimte tussen de binnen en buitenmuur, de spouw, opgevuld met isolatiemateriaal. Dit is een van de meest populaire isolatie methodes. De reden hiervoor is dat het zowel makkelijk als goedkoop is. Daarbij zijn de kosten in verhouding laag met wat je bespaart op je energie rekening. Verder is het ook mogelijk om subsidie aan te vragen. Wel is het altijd een goed idee om de isolatie te laten doen door een vakman. Dit scheelt tijd en rommel, want meestal is het binnen een dag geregeld.

Welke huizen kan je het beste isoleren?

Tot ongeveer 1920 werden huizen massief gemetseld. Dit houdt in dat de muren ongeveer net zo dik waren als de lengte van een baksteen. Het wordt ook wel enkelsteens genoemd. In de jaren 20 veranderde de bouwmethode en werd de massieve buitenmuur vervangen door spouwmuren. Deze werden nog niet geïsoleerd, dit gebeurde pas vanaf de jaren 80. Tegenwoordig is de regel dat de isolatie in huizen die na 2000 zijn gebouwd in het algemeen voldoen aan de huidige maatstaven. Huizen die eerder zijn gebouwd moeten überhaupt of juist extra geïsoleerd worden. Dit komt omdat deze niet meer aan de standaard van tegenwoordig voldoet.

Welke materialen kan je het beste gebruiken tijdens het isoleren?

Wat kost spouwmuurisoatie per m2 en per materiaal? Er zijn verschillende soorten materialen waarmee jouw huis geïsoleerd kan worden. Het is hierbij belangrijk dat je let op de prijs-kwaliteit verhouding. Je hebt de keuze uit wol, parels of purschuim. Je kan het beste kiezen voor parels of glaswol. Deze soorten materiaal zorgen namelijk voor het beste rendement. Daarbij zijn deze materialen een stuk goedkoper dan purschuim. De isolatiewaarde is bij parels en wol dan ook iets lager, maar dit is gemakkelijk op te lossen door een dikkere laag isolatie. Zelfs op die manier blijven de kosten lager. Het is goed om je vooraf te verdiepen in welk materiaal het beste bij jouw huis past.

 

https://www.isoselspouwmuurisolatie.nl/wat-kost-spouwmuurisolatie-per-m2