Andeko
Image default
Toerisme

Antwerpen, Vlaanderen, België

antwerpen toerisme

De Belgische stad Antwerpen, in het Vlaams Antwerpen genoemd, is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde steden van heel België. Helaas onderschatten veel reizigers Antwerpen, ondanks zijn aanzienlijke omvang (de tweede alleen na de hoofdstad Brussel) en zijn onmiskenbare toeristische attractie. gelegen aan de Groenplaats. Bezoekers zijn verbaasd hoe intiem en aantrekkelijk dit deel van Antwerpen eruitziet zoals het eeuwen geleden deed en vrijwel ongewijzigd blijft, met talloze geplaveide paden.

 Tegenwoordig zijn deze steegjes bezaaid met bars, restaurants, Belgische chocoladewinkels en juweliers die een verscheidenheid aan diamanten verkopen, en het is deze diamantindustrie die buitengewoon beroemd is geworden. Om meer te weten te komen over nieuwe toeristische mogelijkheden, ga je naar het VVV-kantoor van Antwerpen op de Grote Markt en bediend door het moderne Ticket Antwerpen-systeem.

 POPULAIRE ATTRACTIES

Er is meer dan genoeg om je bezig te houden tijdens je verblijf in Antwerpen. Toeristen moeten hun tijd verstandig plannen en kiezen tussen attracties zoals haaien in Aquatopia, de vele dieren en de extreem centrale dierentuin van Antwerpen. U kunt ook een boottocht maken over de Schelde of een cruise rond de haven (Haven van Antwerpen), zodat u de skyline van het water ten volle kunt waarderen.

 In het hart van de Oude Stad, ook wel bekend als de Oude Stad, ligt het Grenplaatsplein, de thuisbasis van de werkelijk magnifieke Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Vlakbij is een ander belangrijk plein, de Grote Markt (Grote Markt), gedomineerd door het majestueuze 16e-eeuwse stadhuis (Stadhuis) van Antwerpen en talrijke stadhuizen en hun Renaissance-architectuur. Meer informatie over Attracties in Antwerpen. Veel musea weerspiegelen het ware karakter van Antwerpen en vieren zijn prestaties door de jaren heen met een scala aan interessante tentoonstellingen en aanverwante informatie. De allereerste krant die ooit werd gepubliceerd, werd meer dan 400 jaar geleden gemaakt door een lokale Antwerpenaar, en dit wordt gevierd in het Dagbladmuseum, en het Diamantmuseum geeft inzicht in hoe de diamanthandel de wereld bracht. Filmliefhebbers vinden tal van memorabilia in het Filmmuseum, en als dat de kunst is die u zoekt, hoeft u niet verder te zoeken dan het uitzonderlijke Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Meer informatie over Antwerpse musea en Antwerpse kunstgalerijen

Een dag of te weinig België verkennen buiten Antwerpen is een tijd die je goed besteedt. Er zijn veel toeristische attracties in de directe omgeving, en niemand kan echt genieten van Antwerpen zonder een bezoek te brengen aan de Belgische hoofdstad Brussel, dat op minder dan een uur rijden ten zuiden van de stad ligt. Ook in de buurt zijn de steden Lichtaart en Lier, evenals de stad Mechelen, waar de Sint-Romboutskathedraal bijzonder geliefd is bij velen, samen met zijn nogal verbazingwekkende selectie aan musea.

https://www.dergatsjev.be/2020/08/antwerpen-toerisme-activiteiten-meir.html