Andeko
Image default
Gezondheid

Tandartspraktijken in Amsterdam vergelijken

Wanneer je in Amsterdam woont moet je op een gegeven moment naar de tandarts. Regelmatige controles en gebitsreinigingen verlagen de kans op serieuze gebitsproblemen, die vaak weer hoge kosten met zich meebrengen. Of misschien heb je altijd al meer mondzorg nodig gehad omdat je bijvoorbeeld vaak gaatjes hebt. Het kiezen van een tandartspraktijk in Amsterdam is nog niet zo eenvoudig. Er zijn veel verschillende praktijken maar daarvan zitten er veel vol en nemen geen nieuwe patiënten aan. Maar dat is niet het enige waar je op let bij het kiezen van een tandarts in de hoofdstad. Met de onderstaande informatie kies jij een praktijk die helemaal past bij jouw behoeften.

De juiste praktijk voor de tandheelkunde die jij nodig hebt

Bepaal voor jezelf eerst wat je nodig hebt. Ga je normaal gesproken alleen twee keer per jaar op controle? Of moet je regelmatig terugkomen voor een uitgebreidere behandeling zoals het vullen van gaatjes of een wortelkanaalbehandeling? In dat laatste geval is het waarschijnlijk makkelijker om te kiezen voor een tandartspraktijk in Amsterdam waar meerdere specialisten werken. Een implantoloog bijvoorbeeld voor het vervangen van tanden of het plaatsen van een kunstgebit. Of een mondhygiënist die je gebit netjes schoon maakt. Of een specialist in het plaatsen van de Invisalign beugel wanneer je mooie rechte tanden wilt.  De mate van mondzorg die je nodig hebt is één van je belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van een tandarts in Amsterdam.

Let ook op de afstand naar de praktijk

Wanneer je tandheelkunde in Amsterdam Oost zoekt is het niet logisch om uiteindelijk naar een tandarts aan de andere kant van de stad te gaan. Dat kost niet alleen tijd maar het kan ook op andere manieren onpraktisch zijn. Bij veel behandelingen wordt er bijvoorbeeld gebruikgemaakt van een verdoving waardoor je een tijdje niet aan het verkeer kunt deelnemen. Kies daarom voor een tandarts bij jou in de wijk op loop- of korte fietsafstand.