Andeko
Image default
Gezondheid

Inschrijven bij de tandarts in Breda, waar hou je rekening mee?

Veel mensen gaan van jongs af aan al naar de tandarts en wisselen vrijwel nooit meer van behandelaar. Maar wat nu als je gaat verhuizen of als de tandarts waar je al jaren naartoe gaat er mee stopt? Dan moet je op zoek naar een nieuwe praktijk. Waar hou je dan rekening mee? Kun je naar iedere praktijk? Waar let je op qua behandelingen? Hoe zit het met vergoedingen? In dit artikel een antwoord op al deze vragen.

Kun je als nieuwe patiënt bij iedere tandartspraktijk in Breda terecht?

In principe staat het je vrij om je bij iedere tandarts in Breda in te schrijven. Net zoals bij de huisarts kan het voorkomen dat een praktijk vanwege drukte (tijdelijk) geen nieuwe patiënten aanneemt of alleen onder bepaalde voorwaarden, bijvoorbeeld als je partner ook naar dezelfde praktijk gaat. Op de website vind je meestal al of een praktijk nieuwe patiënten aanneemt. Bij twijfel kun je altijd even bellen. Daarnaast is er nog een belangrijk punt om op te letten met betrekking tot de vergoedingen. Daarover hieronder meer.

Hier let je op met betrekking tot vergoedingen

Bij het kiezen van een tandartspraktijk is het belangrijk om te controleren of de tandarts een zorgcontract heeft met jouw verzekering. Alleen dan worden de vergoedingen voor bijvoorbeeld de mondhygiënist in Breda gedekt volgens de voorwaarden zoals die bij je aanvullende verzekering zijn aangegeven. Bij een niet-gecontracteerde zorgverlener loop je het risico dat een deel van de behandeling niet wordt vergoed.

Een praktijk kiezen die past bij de mondzorg die jij nodig hebt

Heb je regelmatig gaatje of heb je een grote ingreep nodig? Kies dan voor een praktijk met meerdere disciplines. Ook wanneer je kinderen hebt is het handig om een praktijk te kiezen met orthodontiemogelijkheden. Dan hoef je voor de ortho in Breda niet weer naar een andere locatie. Dat geldt overigens ook voor de beugel van Invisalign voor volwassenen.