Andeko
Image default
Dienstverlening

Energie-efficiëntie thuis

Of u nu een nieuw huis ontwerpt en bouwt of een bestaand huis verbouwt, u moet in elk aspect rekening houden met energie-efficiëntie. Maak een huisontwerp dat de middelen die je al hebt, bespaart. U kunt zonnepanelen of andere duurzame energiebronnen bekijken. De manier waarop u energie gebruikt, waar u woont en het klimaat waarin u leeft, mogen niet de enige dingen zijn waarmee u rekening moet houden. Het beste zou zijn als u ook voor andere zaken in huis zou zorgen, zoals isolatie, luchtafdichting, ramen, deuren, boilers, kachels, koelapparatuur, ventilatoren, verlichting voor binnen en buiten en alle andere apparaten die gebruik maken van elektriciteit. Hiermee kunt u geld besparen terwijl u geniet van een comfortabelere en meer ontspannen leefomgeving. Een energiebeoordeling van een woning (ook wel een energie-audit genoemd) is de eerste stap om kosten en energieverbruik in een bestaande woning te verlagen. Als u hulp nodig heeft bij het terugdringen van de elektriciteitskosten, kunt u contact opnemen met Elektriciens in Rotterdam.

Energiebesparende tips

Het kan nodig zijn om een ​​meterkast te laten vervangen door professionals als u denkt dat dit voor hoge rekeningen zorgt. Daarnaast kun je je huis energiezuiniger maken door de temperatuur van je thermostaat te verlagen als je niet thuis bent. U kunt uw energierekening verlagen en minder energie verbruiken door de thermostaat met slechts drie of vijf graden te verlagen. Een slimme thermostaat is een energiezuinige optie, waardoor je er zuiniger mee om kunt gaan. Een andere manier om efficiëntere energie te hebben, is door restjes te composteren. Het starten van een composthoop in uw achtertuin vereist geen groot gebied. Composteren is het opstapelen van organisch afval en het na verloop van tijd laten verteren. Naast het voordeel van uw gazon of tuin, kan uw groente- en fruitafval helpen de dagelijkse afvalproductie te verminderen.

Kies energiezuinige apparaten

Door het plaatsen van energiezuinige apparaten wordt je woning zuiniger, maar met je huidige apparaten kun je ook je energiekosten verlagen. Omdat koelkasten vaak de meest energieverbruikende apparaten in huis zijn, moeten ze efficiënt werken. Zorg ervoor dat de deur regelmatig gesloten is. Controleer regelmatig of de deuren goed zijn afgesloten. Zorg ervoor dat de deuren luchtdicht zijn. Pas ook de temperatuur van je koelkast aan. De temperatuur van een koelkast moet worden ingesteld op 2 ° – 5 ° C en de temperatuur van een vriezer moet worden ingesteld op -18 ° C. Door eenvoudige veranderingen in levensstijl kunnen nog meer apparaten energiebesparende apparaten worden. Het zou helpen als u de ovendeur niet zou openen, tenzij het moet. Houd ook het pluisfilter van uw wasdroger na elk gebruik schoon en gebruik de vaatwasser of wasmachine alleen bij een volle lading. Door deze praktijken consequent te gebruiken, kunt u uw energierekening verlagen en energie besparen.