Er zijn maar weinig aanrechtmaterialen voor in de keuken die meer verkeerd worden begrepen dan betonnen aanrechtbladen. Betonnen aanrechtbladen passen beter in hedendaagse keukenontwerpen omdat het een moderne industriële esthetiek uitstraalt. Het feit dat beton op verschillende manieren bewerkt kan worden, maakt dit een materiaal die zeer populair is bij een brede doelgroep. Moderne betonnen keukenbladen zijn niet langer koude, grauwe platen van grijs beton. Vaker zijn het warme en glanzende oppervlakken die zowel functioneel als opvallend stijlvol zijn. Betonnen aanrechtbladen hebben veel voordelen, vooral het vermogen om te worden gevormd om precies te passen bij uw keukenafmetingen en precies naar uw wens te worden afgewerkt. Met andere aanrechtmaterialen bent u vaak behoorlijk beperkt tot alle kleuren en stijlen die beschikbaar zijn, maar beton biedt u een breder perspectief aan mogelijkheden. Installatie van betonnen aanrechtbladenBetonnen werkbladen lijken op het eerste gezicht massieve blokken zonder uitstraling, maar niks is minder waar. De betonnen aanrechtbladen zijn slechts maar enkele centimeters dik. De meeste mensen denken dat de platen massief en dik zijn, dit is het resultaat van een verlaagde kleine opstaande rand op het aanrechtsysteem. Toch zijn betonnen werkbladen erg zwaar en kunnen ze meer dan 25 kilo per vierkante meter wegen. Installateurs moeten regelmatig kasten en soms zelfs de vloeren versterken om het gewicht te kunnen dragen. Betonnen werkbladen worden ze vaker in winkels vervaardigd nadat een technicus uw keukenruimte nauwkeurig heeft opgemeten en alle mogelijkheden qua afwerking met u heeft doorgenomen en besproken. Eenvoudig onderhoudHet aanrecht is normaal verzegeld in een framewerk, dit vereist uiteraard doorlopend onderhoud. Jaarlijkse afdichting met een sealer zorgt ervoor dat het oppervlak goed bestand is tegen allerhande stoffen die tijdens het koken gebruikt worden, dit vermindert de kans dat het betonnen aanrecht na verloop van tijd barst. Zo blijft het aanrechtblad vele jaren in optima forma. |