Andeko
Image default
Bedrijven

Zo verleng je de levensduur van je steigers

Wat kun je doen om de levensduur van de steigers te verlengen? Je kunt het op meerdere soorten manieren doen. Een van de belangrijkste manieren wat jij moet doen is de stellingen schoon houden en er niet te ruig mee zijn. Stellingen kunnen niet hele harde klappen krijgen. Wanneer de stelling omvalt omdat je het niet op een harde ondergrond hebt gedaan dan kunnen er deuken in de buizen komen. Na alle jaren kunnen de deuken steeds groter worden en zo kan dus ook de buis kapot gaan. Je hebt ook meerdere soorten kwaliteit steigers en wanneer je vaak de stelling nodig gaat hebben dan zou je het best een stelling halen van goede kwaliteit. Het enige nadeel is dat het wel meer geld kost dan andere stellingen maar dat is ook logisch. 

Rolsteigers bijhouden

Wanneer je klaar bent met een klus kun je alles weer uit elkaar halen. Je kunt zo de buizen allemaal naast elkaar plaatsen en alles zo schoonmaken. Je kunt dan gemakkelijk overal bij en zo gaat de levensduur van de stelling niet achteruit. Je hebt ook meerdere soorten steigers waar je uit kunt kiezen. De steigers zijn dan allemaal voor wat anders bedoelt. Een heeft bijvoorbeeld wielen. Je kunt die makkelijk verplaatsen en je hebt een die alleen voor binnen is. Die zijn wat kleiner dan de andere zodat je niet hoeft te bukken. Waarvoor zijn stellingen ook handig? Je kunt ze gebruiken als je ergens hoog moet komen en veilig wilt zijn. Je kunt een groot oppervlak bijvoorbeeld verven en je kunt bijna niet er vanaf vallen. Je hebt veel bescherming bij een stelling. Hoezo zou stelling over een ladder kiezen? Ladders zijn eigenlijk best gevaarlijk. Je hebt veel kans dat je gaat vallen van de ladder en het is erg onstabiel. Wanneer je ongeveer 3 meter hoog wilt komen dan moet al meestal iemand anders de ladder vasthouden, zodat het niet gaat omvallen. 

Goedkoper

Een ladder kan ook veel korter mee dan een stelling. Je bent dus als je het zo bekijkt goedkoper uit met een stelling dan met een trap. Een trap gebruik je ook meer als je niet professioneel bent. De stellingen zijn meer voor veiligheid, meer ruimte, je kunt veel dingen op de stelling plaatsen en je kunt het ook gemakkelijk verschuiven. Wil je gaan kijken welke stelling het best bij je past? Je kunt naar de website gaan voor meer informatie.