Andeko
Image default
Bedrijven

Wat kan elektrocutie in uw huis veroorzaken?

Elektrische schokken zijn geen grap, het is een serieus probleem dat koste wat kost moet worden vermeden. Gelukkig kan het gemakkelijk worden voorkomen door een paar voorzorgsmaatregelen te nemen. Elektrische schokken kunnen brandwonden, geheugenverlies, bewustzijnsverlies, hartstilstand of overlijden veroorzaken. Controleer uw huis altijd op stopcontacten met kapotte of ontbrekende afdekplaten en laat deze repareren door een professionele elektromonteur in Zoetermeer. Afdekkingen van stopcontacten vormen een belangrijke barrière tussen u en naakte draden. Zorg ervoor dat stopcontacten op locaties in de buurt van water, zoals uw keuken, badkamer, wasruimte en buiten in uw tuin, aardlekschakelaars (GFCI’s) hebben. GFCI schakelt de stroom snel uit in het geval van een aardlek, wat elektrische schokken kan helpen voorkomen. Laten we eens kijken naar enkele meer algemene oorzaken van elektrocutie.

Uw kind of kinderen die met snoeren spelen

Zorg ervoor dat stopcontacten binnen het bereik van uw kinderen zijn voorzien van afdekkapjes om elektrische schokken te voorkomen. U kunt overwegen om fraudebestendige recipiënten te installeren. Recipiënten voorkomen het inbrengen van voorwerpen wanneer ongelijke druk wordt uitgeoefend op de contactpunten van de recipiënt. Gebruik nooit apparaten of apparaten met beschadigde of gerafelde elektrische snoeren. Als je kleine kinderen in huis hebt, houd dan alle elektrische snoeren en stekkerdozen buiten bereik. Brandwonden of elektrocutie kunnen optreden als erop wordt gekauwd of ermee wordt gespeeld. Aan de andere kant, wanneer u elektrische werkzaamheden in uw huis uitvoert, moet u ervoor zorgen dat u de juiste vergunningen afsluit als u het zelf doet, zodat het werk goed kan worden gedaan of huur voor de veiligheid een erkende aannemer in.

Apparaten niet uitschakelen voordat u ze uit het stopcontact haalt

Wanneer u een apparaat wilt verwijderen, zorg er dan voor dat u de apparaten omdraait voordat u de stekker uit het stopcontact haalt. Wanneer een elektrisch apparaat is aangesloten en ingeschakeld, stroomt er in een herhaalde lus elektriciteit van het circuit naar het apparaat en terug naar de circuit bedrading. Als het apparaat wordt losgekoppeld terwijl het nog aan staat, kan de stroom van elektriciteit een boog vormen. Arcing is wanneer de elektriciteit letterlijk over de opening van het stopcontact naar de stekker springt. Grote apparaten zoals airconditioners, wasdrogers en elektrische kachels kunnen gevaarlijke bogen veroorzaken wanneer ze onder belasting worden aangesloten of losgekoppeld, wat uiteindelijk elektrocutie kan veroorzaken.