Andeko
Image default
Bedrijven

Glazen huizen in het buitenland

Het is weer zomer. De zomervakantie is voor sommigen al begonnen en voor sommigen zal de vakantie binnen een maandje starten. Dat betekent dat het de hoogste tijd is voor een leuke, fijne en zonnige vakantie waarin je van alle stress kunt bijkomen die je dit jaar hebt opgedaan. Een lekkere strandvakantie, niets doen in een resort of juist er lekker op uit in culturele stadjes en dorpjes of een trektocht door de natuur zijn allemaal een optie. Maar waarom zou je juist niet eens een vakantie wijden aan het opsnuiven van moderne cultuur?

De architecten hebben echt niet stilgezeten en er zijn ware parels ontworpen. Zo zijn er overal ter wereld glazen huizen te vinden. Dit zijn geen huizen met een glazen raam, maar huizen die volledig uit glas zijn opgetrokken. Dit betekent dat als een raam kapot gaat het hele huis aan diggelen ligt, maar dat terzijde.

In Nederland hebben we gedurende een korte periode in het jaar natuurlijk ons eigen glazen huis, van de Serious Request campagne van 3FM. Maar daarmee zijn we alles behalve uniek. Sterker nog, in Zwitserland heb je een soortgelijke actie met een tijdelijk glazen huis waarbij geld wordt opgehaald voor jongeren in nood, genaamd ‘Jeder Rappen zahlt”. En hier houdt het niet op, Zweden en Oostenrijk doen namelijk vrolijk mee met een identiek concept waarbij een glazen huis gedurende een korte periode op een willekeurige plek in het land staat om zoveel mogelijk geld op te halen voor een goed doel.

Mocht je nu zelf nadenken om als volgende huis een glazen huis te nemen is het belangrijk om te zorgen dat je goed verzekerd ben tegen…. Je raad het al, glasschade. De mogelijkheden zijn er gelukkig in overvloed, dus kijk zeker ook eens bij Glasned24!

http://www.glasned24.nl/