Andeko
Image default
Bedrijven

De juiste baan vinden

Als je aan een kind vraagt wat zij of hij later wilt worden is het simpel, een baan waar ze zeker veel plezier uit zullen halen. Dit uit zich in de vorm van danseres, zangeres, brandweerman of politieman. Vaak kijken ze tegen deze mensen op. Ze zijn fan van een bekende danseres en willen dat ook worden. Het kan ook zijn dat ze een politieman of brandweerman in actie hebben gezien. Ze hebben gezien wat voor een verschil deze mensen kunnen maken en hoe zij de maatschappij helpen. Zij als kind willen later ook zo belangrijk gevonden worden.

Vraag je echter aan een volwassen persoon wat ze later willen worden, zal je geheid wat schele blikken ontvangen. Veel mensen hebben al een vaste baan en denken er niet eens meer aan om deze te veranderen. Ze gaan ervan uit dat ze dit werk voor de rest van hun leven zullen doen. Ze weten hoeveel moeite het hun heeft gekost om te zijn waar ze nu zijn. Ze hebben een goede baan kunnen bemachtigen bij afdeling ict support en geven ict advies. Ze zijn tevreden met wat ze hebben en ze willen niet meer switchen van baan.

Het kan echter ook heel leuk zijn om na verloop van tijd, misschien wel na een paar jaar, om een andere functie te vervullen. Dit hoeft niet per se in een ander vakgebied te zijn. Ze willen graag hun kennis uitbreiden en hebben de ambitie om een andere functie te vinden in het vakgebied waar ze zo bekend mee zijn. Het kan natuurlijk ook dat ze op zoek zijn naar een totaal andere baan. Ze zijn hun huidige baan helemaal zat of er is simpelweg geen werk te vinden in hun vakgebied. Ook dan kan omscholing een handige optie zijn om een andere baan te verkrijgen.

https://www.danteck.nl/