Andeko
Image default
Woning en Tuin

Welk type matras kies jij?

Als je op zoek bent naar een nieuw matras dan kan dit best stressvol zijn. Slapen is namelijk erg belangrijk en je ligt heel wat uren van je leven op bed. Een goiede nachtrust heeft verder ook invloed op de kwaliteit van het leven. Omdat er veel verschillende soorten matrassen zijn kan de keuze soms best lastig zijn. Wij bespreken in dit artikel de soorten matrassen die je zou kunnen aanschaffen.

Pocketvering

Dit is een traditioneel matras met spiralen en een aantal comfort lagen van bijvoorbeeld vezels en schuim. Het voordeel van dit typ is dat het stevig is voor de rug en in verschillende hardheden en tarieven te koop is. Wel kan het sneller slijten en kunnen de veren op den duur lawaai maken (kraken).

Schuimmatrassen

Deze matrassen zijn opgebouwd uit verschillende lagen schuim met verschillende hardheden. Zo kunnen ze ondersteuning bieden op de plekken dat het nodig is en toch ook zeer comfortabel liggen. Dit type wordt vaak gebruikt voor zijslapers of mensen met gewrichtspijn.

Hybride matrassen

Een combinatie van veren en schuim is de samenstelling van dit type matras. Deze voelen zachter aan maar geven toch veel stevigheid door een laagje met veren. Dit soort matras is een matras die valt tussen de schiuimmatrassen en de pocketveringmatras. Verder hebben deze matrassen een goede temperatuursregeling. De metrassen zijn vaak van hoge kwaliteit en de prijs kan daarom erg uiteenlopen. Een goed voorbeeld van een goedHybride matras is een Hypnia matras.

Voor een goede bescherming van je nieuwe matras is het aan te raden deze goed te beschermen. Dit kan met een matras topper of een matrasbeschermer. Om ook vocht doorlating tegen te gaan kun je kiezen voor een waterdichte matrasbeschermer.