Andeko
Image default
Architectuur

Douchegoot uitkiezen

Bij een grote verbouwing van uw badkamer zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Natuurlijk deelt u de ruimte zo effectief mogelijk in, kiest u voor een bad of douche, en zorgt u voor een mooi en elegant ontwerp. Elk mens heeft een andere smaak en dit ziet u vaak terug in de verschillende kamers van een huis, gelukkig is er wat sanitair betreft ontzettend veel keuze! Belangrijk bij een nieuwe badkamer is ook een nieuwe douchegoot. Een douchegoot kan elegant in vrijwel elk design worden verwerkt. Er zijn talloze soorten en dus kunt u de douchegoot kiezen die helemaal in uw badkamer past.

Verschillende modellen douchedrain

Heeft u al bepaald welke model douchedrain het beste bij u past? Er zijn een aantal standaardopties waar u uit kunt kiezen:

  • Horizontaal
  • De L-hoek
  • Rond

Een horizontale douchegoot is vaak mooi verwerkt in de vloer van de badkamer. Het water loopt in deze lange goot waarna het onderlangs wordt afgevoerd. De L-hoek is handig bij de ingang van een douchehoek of douchecabine. Het water komt zo niet verder dan u dat wilt en wordt tegengehouden bij de vorm. Natuurlijk is het oude vertrouwde rondje doucheputje ook beschikbaar!

Aanschaf  en installatie

De aanschaf van een douchedrain is helemaal niet duur en kan veel problemen voorkomen. Een goede douchedrain zorgt ervoor dat wateroverlast wordt tegengegaan. Schimmel in de hoeken van de badkamer heeft zo geen kans meer! De installatie van een douchedrain is erg eenvoudig. Onder de goot wordt een afvoerbuis geplaatst, waarna het water via de riolering kan worden afgevoerd. Veel simpeler kan het niet! Denk bij uw aanschaf wel aan de intensiteit waarmee de nieuwe afvoer gebruikt gaat worden. Sommige modellen zijn beter geschikt voor intensief gebruik door een hele familie dan anderen!    

http://www.easydrain.nl