Andeko
Image default
Aanbiedingen

Welk type deken is het beste om in te slapen?

Welk type deken is het beste om in te slapen?

Het vinden van de perfecte 1 persoons dekbedovertrek voor uw bed kan een uitdaging zijn. Afhankelijk van het seizoen en uw slaapvoorkeuren kan het een uitdaging zijn om de perfecte deken te vinden. Wij zullen een aantal factoren die uw beslissing kunnen beïnvloeden uitsplitsen en u aanwijzingen geven over wat de beste deken is voor wat uw slaapsituatie ook is. Laten we eerst eens kijken naar de stoffen die het meest worden gebruikt voor dekens. Verschillende stoffen kunnen vaak de doorslag geven bij de keuze van de deken waarmee u het beste kunt slapen.

Keuzes in stof

Wol
De warmste optie, wol houdt u warm in de koudste weersomstandigheden. Wol is van nature hypoallergeen en heeft goede vochtafvoerende eigenschappen, zodat u niet gaat zweten. Hoewel wol een geweldige optie is voor de winter, kunnen de meeste wollen producten niet in de wasmachine, dus dat is een factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een deken. Veel wiegdekens waren vroeger van wol.

Flanel
Een van de zachtste opties op de lijst, flanel staat bekend als pluche en comfortabel. Deze synthetische stof, meestal gemaakt van polyester, is zeer duurzaam en vochtbestendig. Flanel is warmer dan wol en veel lichter. Flanel is een geweldige optie voor de koudere wintermaanden om lekker in weg te kruipen, en is een geweldige stof voor plaids.

Dons

Wordt beschouwd als een van de beste en meest luxueuze stoffen. Net als een donzen dekbed zijn donzen dekens gemaakt van hetzelfde hoogwaardige materiaal, maar dunner en lichter. Donsdekens hebben een verende laag tussen twee lagen stof, vaak katoen. Aan producten met dons wordt vaak een vulkracht gekoppeld, maar wat is vulkracht?

De vulkracht geeft de relatieve kwaliteit van het dons aan, en wordt bepaald door het aantal kubieke inches zolder dat één ons dons vult. Hoe hoger de vulkracht, hoe groter de isolerende werking.

Katoen

Katoen, een van de meest ademende materialen, is de stof bij uitstek voor de zomer. De meeste ledikantdekens zijn om die reden ook van katoen gemaakt. Deze hypoallergene stof heeft ook een goede vochtregulatie en licht isolerende eigenschappen. Katoen is van nature absorberend en laat geen transpiratie zien zoals synthetische stoffen, zodat u op natuurlijke wijze droog blijft. Door zijn organische aard is katoen ook veel beter ademend dan synthetische stoffen, zodat u koel blijft. Katoen is sterk en sterk, en gemakkelijk schoon te maken. U krijgt geen last van pilling en het is een duurzame keuze. Katoen is een uitstekende keuze en daarom gebruikt de mens het al duizenden jaren.

Synthetisch

Een goed alternatief voor dons, vooral voor mensen met allergieën. Synthetische vezels hebben een goede elasticiteit en kreuken niet zo gemakkelijk als organische stoffen. Synthetische stoffen zijn minder duur, duurzaam en gemakkelijk verkrijgbaar voor de meeste consumenten. Synthetische vezels mengen ook goed met andere stoffen, waardoor ze gemakkelijk te verwerken zijn. Deze vezels zijn vaak beter bestand tegen vlekken, omdat ze niet snel water absorberen. Afhankelijk van het type synthetische stof verandert de mate van isolatie. Microvezels zijn kort en dun en bieden veel warmte, waardoor ze een goede keuze zijn voor winterdekens om mee te slapen.

Het seizoen kan uw keuze van dekens beïnvloeden: een donzen dekbed kan te dik zijn in de zomer, wat leidt tot zweten en een ongemakkelijke nachtrust. Het blaasgedeelte helpt u de beste dekens voor het slapen in verschillende seizoenen te kiezen.

Seizoensgebondenheid

Het seizoen is vaak bepalend voor de beste slaapdeken, waarbij in de koudere maanden de voorkeur wordt gegeven aan stevigere en warmere dekens en in de zomer aan lichtere, meer ademende materialen. Er is voor leke bed en matrasformaat de juiste type dekbedovertrekken. Van bedden met een grotere formaat tot de 1 persoons dekbedovertrek.

1persoons

 

https://lc.nl/commerciele_content/Beter-slapen-Met-deze-7-tips-val-je-snel-in-slaap-28178072.html