Andeko
Image default
Aanbiedingen

Een duurzame kantoorruimte ontwerpen

Duurzaamheid is tegenwoordig een hot item en het is belangrijk om te bedenken hoe jouw kantoorontwerp een verschil kan maken. Bewust omgaan met het milieueffect van je kantoorruimte betekent meer dan alleen het licht uitdoen als je de kamer verlaat. Het gaat erom een omgeving te creëren die efficiënt, rendabel en milieuvriendelijk is. In dit blogartikel bespreken we hoe je duurzaamheid kunt toepassen op het ontwerp van je kantoor.

Afval minimaliseren en efficiëntie maximaliseren

De sleutel tot duurzaam ontwerpen is het verminderen van afval en het maximaliseren van de efficiëntie. Dit betekent dat je elk deel van het inrichten van het project moet beoordelen en je moet afvragen of er stappen kunnen worden ondernomen om het energieverbruik of het verbruik van hulpbronnen te verminderen. Bijvoorbeeld het installeren van bewegingssensoren op lampen zodat ze alleen branden als er iemand in de kamer is of het vervangen van papieren handdoeken door handdrogers in de badkamers zijn beide kleine maar effectieve manieren om het energieverbruik te verminderen 

Natuurlijk licht en materialen gebruiken 

Van natuurlijk licht is keer op keer bewezen dat het een positief effect heeft op het moreel, de productiviteit en het algehele welzijn van werknemers. Maximaliseer het natuurlijke licht door dakramen of grotere ramen in het ontwerp van je kantoorruimte op te nemen. Ook het gebruik van materialen als bamboe of gerecycled hout voor meubels of vloeren zorgt voor een mooie esthetiek en is tegelijkertijd milieubewust.            

Milieuvriendelijke gewoonten aanmoedigen 

Werknemers voorlichten over duurzame praktijken is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je inspanningen verder gaan dan alleen het ontwerpen van een milieuvriendelijke ruimte – het moet ook deel gaan uitmaken van je bedrijfscultuur! Moedig werknemers aan om hun computers ’s nachts uit te zetten, hun elektronische apparaten uit te schakelen als ze niet worden gebruikt, en herbruikbare verpakkingen voor voedsel te gebruiken in plaats van wegwerpartikelen zoals plastic zakken of piepschuim.  Deze kleine veranderingen kunnen na verloop van tijd een enorm verschil maken! 

 

https://katoprojecten.nl/