Andeko
Aanbiedingen

De meest gestelde vragen over usenet

Usenet kan je een hoop vrijheid bieden, maar veel mensen weten dat wellicht nog niet. Voordat je gebruik wil maken van usenet moet je eerst weten hoe het systeem werkt. Zo makkelijk is het namelijk niet. Wij kunnen het wel makkelijk maken door de meest gestelde vragen te beantwoorden. In deze blog geven wij antwoord op de vragen die het meest spelen onder mensen die gebruik willen maken van usenet. Wij snappen namelijk dat het niet altijd makkelijk is om dit systeem te begrijpen. Na het lezen van deze blog zal dat echter veel makkelijker gaan! 

Wat is een usenet?

Voordat we dieper ingaan op het systeem, is het handig om te begrijpen wat usenet eigenlijk is. Usenet is een platform waarin mensen discussiëren over verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan geschiedenis maar ook entertainment. Informatie over celebraties kan bijvoorbeeld achterhaald worden via dit platform. Daarnaast worden er bestanden uitgewisseld via dit platform. Je kan jezelf dus voorzien van een hoop informatie via dit platform!

Is usenet veilig?

Usenet biedt je vrijheid en tegelijkertijd anonimiteit. Een usenet is namelijk gevestigd op een gedecentraliseerd netwerk van jouw usenetprovider. Hierdoor kan niemand je zien en kan jouw IP-adres niet nagetrokken worden. Het is dus hartstikke veilig! 

Hoe kom ik dan in het verkeer van usenet?

Om informatie en bestanden te verkrijgen moet je lid worden van een nieuwsgroep. Dit zijn de groepen waarin gediscussieerd wordt en bestanden uitgewisseld worden. Hiervoor heb je een provider nodig. Voor nog geen twee euro per maand kan je via een provider toegang krijgen tot usenet. 

Hoe kan ik downloaden via usenet?

Via usenet kan je gemakkelijk bestanden downloaden, zoals films en literatuur. Binnen een provider kan je kiezen voor een NZB-bestand en een nieuwslezer waarmee je jouw bestanden kan downloaden. 

Meer weten?

Is jouw vraag nog niet beantwoord met deze blog? Kijk dan eens op de website van ViperNews. Daar staan alle begrippen met betrekking tot usenet uitgelegd, stap voor stap. Daarnaast kunt u via ViperNews toegang krijgen tot usenet. Dit kan voor nog geen twee euro per maand!

https://www.vipernews.com/nl/

Gerelateerde artikelen

iPhone XR scherm vervangen, waarom is het nodig?

Programmeur nodig in de zomer?

Muziek op de radio voor iedereen