Andeko
Image default
Zorg

10 dingen die je kunt doen om je humeur elke dag een boost te geven

Het menselijk brein heeft meer dan 50.000 gedachten per dag, maar meer dan 80% daarvan zijn negatief. Dit komt omdat de primaire functie van de hersenen overleven is en niet geluk en vervulling. Iedereen kan hier echter verandering in brengen en gedachten creëren en een betere kijk op het leven hebben, evnetueel met behulp van lifecoaching als je dat zou willen.

Hoe geef je je stemming een boost als je je neerslachtig voelt, geen energie meer hebt en geen zin meer hebt om dingen te doen?
Het begint met bewustwording, maar je moet er wel naar handelen.

Volg deze 10 kleine eenvoudige veranderingen in je dagelijkse routine en je zult je gezonder, gelukkiger en energieker voelen.

Ochtendglorie

Je moet je de eerste 20 minuten toe-eigenen. Als je de eerste 20 minuten niet bezit, vecht je een zware strijd en zal de dag je vaak bezitten. Geen succesvol persoon heeft ooit gezegd dat hij ’s morgens geen 20 minuten over heeft. Gebruik deze tijd om je op te drukken, een rondje te joggen, de hond uit te laten, je lunch klaar te maken voor het werk, wat tv te kijken, of wat mindfulness te doen.

Water

Drink altijd eerst een glas water op kamertemperatuur. Dit geeft je energie, ondersteunt gewichtsverlies, verbetert je cognitieve functie en verbetert je slaap. Door het op kamertemperatuur te drinken, wordt het sneller opgenomen en helpt het om uw lichaam sneller te rehydrateren. Drink tussen 2-3 liter water per dag.

Trap

Waarom gebruikt u de lift? OK, sommige mensen zijn misschien fysiek niet in staat om de trap te gebruiken, maar voor de meeste mensen hebben we geen excuus. Als u geen tijd hebt voor een workout, of u nu thuis bent, op het werk of in het winkelcentrum, gebruik dan de trap. 2 minuten per dag de trap oplopen staat gelijk aan 10 minuten per dag joggen!!! Dus, dit is een van de beste manieren om fitter te worden, en je zult die gelukkige chemicaliën in je hersenen een boost geven, schakel desnoods de hulp van een ervaren leefstijlcoach in!

Bananen

Heb je ooit een depressieve chimpansee gezien? Wist je dat het eten van een banaan kan helpen bij het produceren van geluksstofjes in je hoofd? Bananen geven je ook een constante toevoer van energie, dus voeg ze toe aan je ontbijtgranen of neem er een als tussendoortje halverwege de ochtend om je op te vullen.

Daglicht

Ga zo snel mogelijk naar buiten, in de tuin, of maak een wandeling van 5 minuten. We hebben allemaal vitamine D nodig. Let daarbij op de geluiden, voel de wind op je huid en in je haar. Zelfs als het regent, voel de sensatie. Wanneer was de laatste keer dat je hier echt aandacht aan besteedde? Ik maak graag vormen van de wolken – probeer het, het is leuk.

Ontbijt

Eet altijd ontbijt – je lichaam is als een auto – je moet het brandstof geven om het te starten. Als je je lichaam ’s ochtends niet op gang brengt, zal het om koffie of snacks vragen en tegen lunchtijd heb je waarschijnlijk hoofdpijn, ben je chagrijnig en minder productief. Blijf weg van suikerrijke granen en kies voor vezelrijke granen, zoals pap, en voeg ook een banaan en wat zaden toe.

Beweging

Je hoeft niet naar de sportschool te gaan om fit te worden. Er zijn veel manieren waarop je beweging in je dagelijkse routine kunt opnemen. U doet dit meestal zonder het te beseffen, zoals de trap nemen, zoals ik hierboven al zei. Loop eens met de kinderen naar school, of stap een halte eerder uit de bus. Tuinieren en huishoudelijk werk zijn ook lichaamsbeweging. Je moet echter wel je hartslag opvoeren tot een stevig wandeltempo om er baat bij te hebben, dus mijn advies zou zijn om het op muziek te doen. Speel wat snelle deuntjes en je zult harder werken!

Dankbaarheid

Neem 5 minuten de tijd om je te concentreren op waar je dankbaar voor bent en schrijf het op. Wat maakt je gelukkig? Van wie hou je? Waar kijk je naar uit?

Wees aardig voor iemand

Doe iets aardigs voor iemand anders. Dit kan van alles zijn: help een oudere buur met boodschappen doen of help een collega met een taak op het werk waar hij moeite mee heeft. Dit zal je meteen een goed gevoel geven en je humeur oppeppen.

Avondreflectie

Mensen die aan zelfreflectie doen, hebben voordelen op bijna alle gebieden van hun leven. Ze gaan beter om met emoties, zijn gedisciplineerder en hebben een betere focus, zijn betere planners en nemen meer weloverwogen beslissingen. Ga dus elke avond zitten en schrijf drie dingen op waarvan je genoten hebt, die je als goed gedaan hebt ervaren, of die je geholpen hebben je dicht bij iemand anders te voelen.

Hopelijk glimlachen sommigen van jullie nu en zijn ze klaar om deze tips uit te proberen.

 

Als je meer hulp nodig hebt om je stemming te verbeteren en het beste uit je leven te halen, dan wil je misschien met een deskundige praten. Zoek eens via Coachregio om een professionele coach bij jou in de regio te vinden.