Andeko
Image default
Zakelijk

Het nieuwe lesgeven met stemversterking

De kleine lokaaltjes met 1 leraar voor 30 leerlingen is natuurlijk allang voorbij. Tegenwoordig zijn het vaak massale bijeenkomsten op de universiteit waar 1 docent 100, of vaak zelf nog meer, studenten moet bereiken. Dus in zulke gevallen is het fijn voor zowel de leraar als de student dat de materie op een duidelijke wijze overgebracht kan worden. Via stemversterking techniek is dit nu mogelijk. Door deze techniek kan de docent op normaal volume blijven praten. Vervolgens wordt de materie via speakers op een gelijkmatige manier verdeeld over het lokaal door middel van speakers. Zo kunnen alle leerlingen alles wat de docent verteld gemakkelijk horen. Dit geldt voor zowel de studenten die achterin zitten als de studenten die voorin zitten.

De vele voordelen van stemversterking

Het grootste voordeel van stemversterking is al genoemd, namelijk het is voor zowel docent als student weer comfortabel om college te geven en te volgen. Dit heeft als bijkomend voordeel dat docenten minder snel uitvallen. Verder zijn de studenten alerter omdat het volume constant is en goed te horen. Dat heeft vervolgens als bijkomend voordeel dat de school prestaties omhoog gaan. Tot slot de techniek van stemversterking erg gebruiksvriendelijk. De docent kan het apperaat voor de stemversterking als ketting rond de nek dragen en op dezelfde manier blijven praten zoals hij of zij dat gewend it.

Ervaringen met het versterken van de stem

Veel docenten hebben hun ervaringen gedeeld en die zijn voor het grootste deel alleen maar positief. Lesgeven is weer lesgeven. Rustig praten en toch iedereen bereiken zonder de stem te verheffen wordt als buitengewoon plezierig ervaren. Docenten hebben minder keel klachten, vallen minder snel uit en hebben over het algemeen meer plezier in hun werk. Studenten komen vaker naar de colleges, omdat ze de lessen ervaren als een toegevoegde waarde terwijl ze voorheen eerder thuisbleven vanwege de slechte kwaliteit.

http://www.leferinkdocumentworks.nl/stemversterking/