Andeko

apr 09, 2019 Woning en Tuin

Verschillende bouwwerken van douglas hout voor in uw tuin

Douglas hout is een harde tropische houtsoort die zeer geschikt is voor het bouwen van diverse bouwwerken in uw tuin. Dit hout is namelijk zeer goed bestand tegen diverse weersinvloeden. Zo kan het goed tegen regen en andere vochtige omstandigheden en  zal daarom niet snel rotten. Is uw tuin gelegen op het zuiden en geniet u dus de hele dag door van veel zon in uw tuin? Ook dan is douglas hout een goede keuze. Veel houtsoorten verkleuren namelijk snel in de zon, maar hier heeft u bij douglas hout geen last van. Ook bij koud weer houdt deze houtsoort zich goed.

Hoogwaardig douglas hout uit heel Europa

Het douglas hout dat u bij Tuinhout Compleet vindt, is afkomstig vanuit bossen in heel Europa. De import uit Europa door Tuinhout Compleet gebeurt in samenwerking met professionele bedrijven die hout van een hoge kwaliteit leveren. Verder wordt het hout enkel uit PEFC gecertificeerde zagerijen ingekocht. Hierdoor weet u zeker dat u in uw tuin hout gebruikt dat op een duurzame manier gekweekt is. Ook qua levensduur is het hout duurzaam. Zo kunt u het hout gebruiken voor diverse constructies in uw tuin, zoals veranda’s, overkappingen, paardenstallen, kapschuren, gevelbekleding en schuttingen. Natuurlijk zijn er nog veel meer toepassingen denkbaar. Het hout van deze specialist is overigens niet alleen verkrijgbaar in de vorm van planken, maar u kunt ook kiezen voor complete ramen en deuren.

Verschillende varianten douglas hout beschikbaar

Douglas hout heeft van nature een schitterende, roodbruine kleur. Tegenwoordig is deze houtsoort ook in andere varianten beschikbaar. Denk hierbij aan Zweeds rabat, dat vaak als gevelbekleding gebruikt wordt. De zwarte kleur van dit hout geeft uw huis een moderne uitstraling. Ook zijn er vele andere kleuren beschikbaar. Ook qua afwerking heeft u diverse keuzes. Kies bijvoorbeeld voor een ruwere afwerking in een natuurlijke tuin, of een strak geschuurde variant in een moderne strakke tuin. De keuze is aan u.

https://www.tuinhout-compleet.nl