Andeko
Woning en Tuin

Hoe kan ik opstijgend vocht tegen gaan

Er verschillende manieren van vochtbestrijding doe toegepast kunnen worden. Van alle vochtproblemen die kunnen voorkomende is opstijgend vocht de meest voorkomende. Vocht wordt dan opgenomen in de muren en in de vloer. Dit komt omdat de woning niet is gebouwd van materialen die vochtwerend zijn. Het impregneren van uw muren en ook van de vloer zijn methodes die vaak gebruikt worden voor kelderdichting.

 

Laat uw kelder dichten

 

Vochtproblemen doen zich in de meeste gevallen als eerst in de kelder of kruipruimte voor. Een verschijnsel van opstijgend vocht zijn vochtige plekken op de muur of vloer. Wanneer u dit constateert is het aan te raden om een specialist hier naar te laten kijken. Een ervaren vochtbestrijder kan er door middel van kelderdichting voor zorgen dat de vochtproblemen worden verholpen. Om het probleem te verhelpen wordt er een vochtwerende stof geïnjecteerd in de muren en vloeren. Daarna wordt er vaak nog een extra vochtwerende laag aangebracht. De prijs die wordt gevraagd voor kelderdichting kan per bedrijf verschillen omdat er verschillende technieken zijn die gebruikt kunnen worden. Het aanbrengen van kelderdichting is echter zeer belangrijk om de waarde van uw woning te beschermen. Vochtproblemen kunnen namelijk zorgen voor poreuze muren en scheuren in het beton.

 

Laat uw muren vochtwerend maken

 

Een andere vochtbestrijding methode is het impregneren van de muren en vloeren. De muren en vloeren worden ingespoten met een vochtwerende laag die er voor zorgen dat het vocht niet verder door kan dringen. Naast het impregneren van de muur is het ook verstandig om deze te laten injecteren. De tarieven die gehanteerd worden kunnen per bedrijf verschillen. Het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen voordat u een vochtbestrijding bedrijf aanneemt.

 

De inkoopprijs van de materialen en de techniek dit wordt gebruikt is onder andere bepalend voor de uiteindelijke kosten en het verschil is prijs tussen bedrijven. Wij raden u aan eerst een diagnose uit te laten voeren voordat u contact opneemt met een vochtbestrijder. Omdat het probleem ook een lekkage kan betreffen is het ook mogelijk om via de gemeente een vochtbestrijder in te schakelen. Naar aanleiding van de vochtbestrijding diagnose kunt u de vochtbestrijder exact uitleggen wat er moet gebeuren. Deze kan dan een passende offerte voor u opstellen.

http://www.vochtigemuren-wijzer.be/

Gerelateerde artikelen

Hoe kom je af van een vliegen plaag rond om huis?

Dit hoveniersbedrijf in Etten-Leur tovert uw tuin om in een paradijs

Stoere lampen