Andeko
Image default
Woning en Tuin

Het plaatsen van rolluiken

Rolluiken worden op verschillende manieren geplaatst. U kunt ook zelf uw rolluiken plaatsen. Lees hieronder meer over de mogelijkheden.

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken worden volledig weggewerkt. Boven de deur- of raamopening wordt een uitsparing gemaakt. Het rolluik wordt achter de buitenmuur in de uitsparing geplaatst. Met deze manier van plaatsen ziet u het rolluik alleen wanneer het gesloten is, en krijgt uw huis geen andere uitstraling. Deze manier van plaatsen is vaak alleen mogelijk bij nieuwbouwwoningen aangezien er veel ruimte nodig is voor de uitsparing. Nadeel is dat de kast van dit type rolluik niet goed geisoleerd is. Doordat de bouwschil, de grens tussen binnen en buiten, doorbroken wordt is het van belang dat u de rolluikkast isoleert met een kunststofplaat of minerale wol.

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken zijn een goed alternatief wanneer inbouwrolluiken niet mogelijk zijn. De rolluikkast en raam vormen samen één geheel, en wordt vervolgens achter de buitensteen geplaatst. Hierdoor is het rolluik ook netjes weggewerkt. Voordeel van opbouwrolluiken is dat deze al goed geïsoleerd zijn bij de productie.

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken worden op twee verschillende manieren geplaatst. Zo kan een voorzetrolluik ‘op de dag’ geplaatst worden. Bij deze manier van plaatsen wordt het rolluik op de muur geplaatst. Het rolluik kan ook tussen de muur geplaatst worden, dit noemen we ‘in de dag’. Bij voorzetrolluiken is geen breekwerk nodig, hierdoor zijn deze rolluiken ook het meest voordelig om te laten plaatsen.. Een voordeel van voorzetrolluiken is dat u ze zelf kunt plaatsen.

Rolluiken zelf plaatsen

Wilt u voorzetrolluiken en bent u een handige doe-het-zelver? Dan kunt ervoor kiezen om de rolluiken zelf te plaatsen. Het plaatsen van voorzetrolluiken is een vrij eenvoudige klus. Door het zelf plaatsen van de rolluiken kunt u veel geld besparen.   

Inhuren van een specialist

Wanneer u geen tijd heeft om de rolluiken zelf te plaatsen, dan kunt u ook een specialist inhuren. Voor het plaatsen van een rolluik bent u gemiddeld zo’n € 160 kwijt. Dan bent u wel gegarandeerd dat het rolluik op de juiste manier geplaatst wordt. Doordat de prijzen per leverancier kunnen verschillen is het verstandig om vooraf offertes aan te vragen. U kunt op verschillende websites rolluiken specialisten vergelijken.

http://www.rolluiken-weetjes.nl/rolluiken-plaatsen/