Andeko
Image default
Woning en Tuin

Dakbedekking soorten

Een dak is een belangrijk onderdeel van ieder huis. Uw dak kan veel te verduren krijgen door regen,wind, hagel en andere weersomstandigheden. Er zijn veel verschillende soorten dakbedekkingen om ervoor te zorgen dat uw dak en huis beschermt blijft.

Verschillende soorten dakbedekking

Niet ieder dak is hetzelfde; er zijn schuine daken, platte daken en gebogen daken. Bij al deze daksoorten zijn er ook verschillende dakbedekkingen die hierbij horen. Een dakdekker kan u adviseren over het soort dakbedekkingen dat het beste bij uw soort dak past. Wij helpen u graag om meer informatie te verkrijgen over de verschillende soorten dakbedekkingen, hierom  hebben wij een aantal dakbedekkingen op een rijtje gezet voor u:

  • Dakpannen

  • Bitumen

  • PVC

  • EPDM

  • Riet

Dakpannen

Dakpannen zijn beschikbaar in verschillende maten, kleuren en vormen. Dakpannen zijn uitermate geschikt om geplaatst te worden op schuine daken en worden gemaakt uit gebakken klei of uit beton. Dakpannen zorgen voor een goede bescherming van uw dak en huis. Dakpannen beschermen u tegen wind, regen en sneeuw en de vele andere weersomstandigheden.

Bitumen dakbedekking

Een dak bedekt met bitumen staat in de volksmond ook wel bekend als een ‘roofing dak’. Bitumen is een uitermate geschikte dakbedekking voor op platte daken. Bitumen is gemakkelijk aan te brengen op uw dak en geeft uw platte dak bescherming tegen regen, wind, sneeuw en andere weersomstandigheden.

PVC dakbedekking

Een PVC dakbedekking is gemaakt van kunststof en staat voor PolyVinylChloride. Een dakbedekking van PVC is zeer licht en zorgt voor weinig belasting van uw dak. PVC wordt op dezelfde manier aangebracht als een bitumen dakbedekking en daarmee wordt een PVC dakbedekking net zo gemakkelijk aangebracht op uw dak. Een PVC dakbedekking is onderhoudsvrij, milieuvriendelijk, recyclebaar en beschermt u tegen de verschillende weersomstandigheden.

EPDM dakbedekking

Een dakbedekking van EPDM is gemaakt van een synthetisch rubber. Doordat EPDM van rubber gemaakt is deze dakbedekking zeer elastisch en bestand tegen grote temperatuursverschillen. Een EPDM dakbedekking is ook wortelbestendig, milieuvriendelijk, recyclebaar en geschikt als ondergrond voor een groendak.

Rieten daken

Het bedekken van een dak met riet was vroeger één van de goedkoopste manieren om uw dak waterdicht te maken. Tegenwoordig is het bedekken van een dak met riet meer voor villa’s en exclusieve woningen. Rieten daken zorgen voor een zeer natuurlijke en chique uitstraling van uw dak en woning. Een rieten dak komt het beste tot zijn recht als deze gelegd wordt door een ervaren rietdekker. U dient zich echter goed te laten informeren wanneer u een rieten dak zou willen. Een rieten dak vereist meer onderhoud dan een normaal pannen dak.

http://www.dakdekker-weetjes.nl