Andeko
Image default
Woning en Tuin

Bubbelend of stinkend riool?

Heeft uw problemen met het riool? Bubbelt het of ruikt u de stank van een rioollucht? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Riolering direct legt uit wat u hieraan kunt doen.

Ontluchten

Het riool werkt als volgt; zodra er water in komt, moet er lucht uit. Andersom geldt het ook; gaat er water uit het riool, dan moet er lucht in. Dit proces gaat soms gepaard met een rioollucht, de stank die u soms in huis of ook wel eens op straat ruikt. Als het bijvoorbeeld flink heeft geregend, dan moet er dus lucht uit het riool. De lucht uit uw eigen afvoer verlaat het riool via een open rioolpijp die door uw dak naar buiten steekt. Houd wel rekening met het volgende! Plaats bij de open pijp nooit een ventilatierooster of dakraam, op die manier zal de stank namelijk als nog uw woning binnenkomen, en daar zit niemand op te wachten!

Problemen met het riool

Ontbreekt bij uw woning een ontluchtingspijp? Dit zou de oorzaak kunnen zijn van rioollucht in uw huis of een bubbelende afvoer. Is uw afvoer niet verstopt maar hoort u wel gebubbel? Dan duidt dit op een ontluchtingsprobleem. Komt u er zelf niet uit, schakel dan een specialist in om de bubbelende afvoer of het stank probleem voor u op te lossen. Ruikt u een rioollucht bij uw dakkapel of dakraam? Dan kan het zijn dat de ontluchtingspijp niet op de juiste plek is aangebracht. Soms kan, als het regent, bij een oudere woning de rioollucht ook uit de regenpijp komen. Raadpleeg in beide gevallen een rioolspecialist of installateur om uw probleem vakkundig en snel op te lossen. Heeft u stank problemen sinds er bij u in de straat aan het openbaar riool is gewerkt? Dit kan met elkaar te maken hebben. Neem in dit geval contact op met de gemeente om tot een passende oplossing te komen. Een rioollucht in uw huis is iets wat u natuurlijk zo snel mogelijk verholpen wilt hebben. 

Stank problemen na vakantie?

Komt u na vakantie thuis in een woning dat ruikt naar riool? Dit heeft dan te maken met het feit dat al het water in zwaanshals verdampt is, zodat de afvoer in open verbinding staat met de lucht in huis. Dit komt vaak voor na vakantie, of als de wc en gootsteen om andere redenen langere tijd niet gebruikt zijn. Dit kunt u eenvoudig oplossen door wat water in de gootsteen of putjes te gieten. De stank zal dan snel verdwijnen.

http://www.riolering-direct.nl/bubbelend-stinkend-riool/