Andeko

feb 12, 2015 Woning en Tuin

Bladblazers kunnen schadelijk zijn

Fuxtec biedt op haar website een oersterke benzine veegmachine aan van het type FM-KM163  die voor verschillende activiteiten inzetbaar is. De borstel die aan deze machine vastzit zorgt ervoor dat paden binnen de kortste keren er weer netjes verzorgd uit komen te zien.  Je kunt deze machine starten door gebruik te maken van een soort kickstarter. Je moet een lichte trek geven aan de machine zodat deze geactiveerd wordt en je klaar voor de start bent.  De machine beschik over zes  ‘versnellingen’, namelijk vier versnellingen vooruit en twee versnelling om achteruit te gaan.

Fuxtec heeft ook een breed aanbod op het gebied van bladblazers.  Echter zijn er ook nadelen verbonden aan het gebruik van bladblazer die op benzine werken. Zo beweert de Gemeente Utrecht dat hun werknemers met ongezond bladblazers te werk gaan en zij beweren dat dit ook negatieve gevolgen heeft voor het milieu.  Uit meerdere onderzoeken blijkt dat de motoren die in deze bladblazer zitten net zo schadelijk kunnen zijn als bijvoorbeeld een vrachtwagen. Dit komt omdat naast de benzine er nog motorolie wordt toegevoegd, dit moet natuurlijk ook weer vrijkomen en dat zorgt ervoor dat er nog extra verbrand moeten worden en er dus extra schadelijke stoffen vrijkomen.

Het gevaarlijke is dat de gemeentewerkers heel de dag in deze schadelijke lucht blijven werken. Bij scooters of brommers wordt de lucht achter je gelaten maar deze medewerkers blijven heel de dag in die schadelijke lucht werken wat op ten duur dus voor negatieve gevolgen kan zorgen.  Veel mensen door hier laks over en wuiven dit lachend weg maar dit is echt iets waar in de toekomst rekening mee gehouden dient te worden.  Deze mensen werken soms dagenlang in deze vieze lucht, de gemeente moet naar mijn mening deze mensen in bescherming nemen en ervoor zorgen dat er een oplossing komt om dit in de toekomst te voorkomen of om dit zo veilig mogelijk voor haar medewerkers te maken.

http://www.fuxtec.nl/