Andeko

mrt 07, 2014 Woning en Tuin

Alarmsystemen voor beginners

Net een nieuw huis gekocht of ga je voor het eerst samenwonen in een huurhuis? Denk dan eens na over alarmsystemen. Voor iedereen is een leeggeroofd huis een nachtmerrie, maar als je voor het eerst een huis bezit of huurt is het nog zuurder. Eén van de makkelijkste stappen die je zelf kunt ondernemen is het kopen van goed systeem. Bij alarmsystemen hoef je namelijk zelf niks extra’s te doen, behalve hem goed instellen. Voor de dieven die het alarmsysteem in het vizier krijgen zal dit al voldoende afschrikken, er zijn namelijk nog genoeg huizen zonder dergelijke alarmsystemen. Andere fouten die beginners maken zijn gemakkelijk te voorkomen: Berg je dure laptop of ipad op en laat ze niet in zicht liggen. Designspullen in de vensterbanken zetten om de buren eens jaloers te maken is ook niet heel verstandig, aangezien de criminelen deze waardevolle spullen ook kunnen zien. Wil je je buren dus jaloers maken, nodig ze dan eens uit voor de koffie.

Beveiligen: huis en tuin 

Natuurlijk zijn er talloze andere manier waarop je je woning kunt beveiligen. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet:

  • Laat de lichten aan als het donker is, ook als je van huis gaat.
  • Koop een kluis voor je waardevolle spullen.
  • Zorg dat dieven niet de eerste verdieping kunnen bereiken door middel van een schutting, hek of ladder.
  • Zorg dat de ramen en deuren goed afsluitbaar zijn.
  • Als je op vakantie gaat laat dan een bewoonde indruk achter en meld ook niet op Facebook, Twitter of andere sociale media dat je op vakantie gaat.

 Wees zuinig op het uitlenen van je sleutels. Je kunt ook een boekje bijhouden  met wie er een sleutel heeft voordat je het overzicht kwijt raakt.

http://www.smartalarm.nl/