okt 31, 2014 Wijn

Liebherr WTes 5972 beschikt over twee afgescheiden temperatuurzones

De Liebherr WTes 5972 Vinidor beschikt over twee temperatuurzones voor de opslag van 211 flessen en is gemaakt van edelstaal. Deze wijnklimaatkast is ontworpen voor particulieren met een wijnvisie. Liebherr heeft met de WTes 5972 een reddot award gewonnen voor het design.  De Liebherr WTes 5972 Vinidor beschikt over telescopisch geleide legniveaus. Hierdoor is het aangenaam wijnen selecteren. Hierdoor is het mogelijk om de wijnen naar je toe te trekken, zodat het gemakkelijk is om ook de achterste flessen te kunnen pakken. De Liebherr WTes 5972 is een meubelstuk in elk huiskamer. Het is een schitterend functionele wijnklimaatkast die het genieten van wijn gemakkelijker maakt. De wijnen zijn onder de juiste omstandigheden bewaard, waarbij de serveertemperatuur optimaal is. Hierbij worden onaangename geuren buiten de wijnkast gehouden en ook de luchtvochtigheidsgraad gecontroleerd. Hierdoor komende de geserveerde wijnen nog beter tot zijn recht.

Het onderste deel van de WTes 5972 wordt doorgaans gebruikt om witte wijn en rosé wijn op temperatuur te bewaren op serveertemperatuur. Daarbij is het mogelijk om rode wijnen op keldertemperatuur te bewaren. Uiteraard is het niet verplicht om dit zo te doen, want de temperaturen binnen de compartimenten kunnen naar eigen inzicht en wensen worden ingesteld. De rode wijnen die geserveerd worden staan op serveertemperatuur in bijvoorbeeld het bovenste compartiment. Wijnen zijn zeer gevoelig aan omgevingstrillingen. In onze drukke leefomgeving is het zelden dat men nog over een wijnkelder kan beschikken. Om de wijnen in alle stilte te bewaren dienen de wijnklimaatkasten te worden geplaatst op Vibration Reduction Blocks (VRB’s). Deze zijn verkrijgbaar via Cavepromotor waar ook de wijnklimaatkasten aangeschaft kunnen worden met de laagste prijsgarantie.  Voor elke wijnklimaatkast is een andere set VRB’s beschikbaar afgestemd op het gewicht van de kast en de opslagcapaciteit.  Wanneer u een wijnklimaatkast wenst aan te schaffen, kijkt u het beste ook even bij Cavepromotor. Er wordt een maatwerk offerte gemaakt op basis van uw wensen. Niet alleen puur voor de wijnkast, maar ook voor de installatie. Afleveren achter de eerste deur doet elke firma, maar installeren vergt vakmanschap.

Hygrometer
Aangezien wijnklimaatkasten niet standaard worden uitgevoerd met een hygrometer, krijgt elke klant die na 1 november 2014 een WTes 5972 heeft besteld een digitale hygrometer. De hygrometer geeft de luchtvochtigheidsgraad aan in de wijnklimaatkast. Een te lage luchtvochtigheidsgraad zorgt ervoor dat uw kurken uitdrogen. Echter een te hoge luchtvochtigheidsgraad zorgt voor schimmelvorming op de etiketten. De luchtvochtigheidsgraad kunt u regelen met de ventilator die is ingebouwd in de wijnklimaatkast. De Liebherr WTes 5972 Vinidor heeft ook een mogelijkheid om een te lage luchtvochtigheidsgraad op te vangen met lavastenen. 

https://www.cavepromotor.nl/caveshop/wijnklimaatkasten/liebherr-wtes-5972-pr