Andeko
Verbouwen

Wittere tanden door gebruik te maken van houtskool?

Natuurlijk kennen we houtskool wel van de barbecue. Wist je bijvoorbeeld wel dat je met houtskool ook wittere tanden kunt krijgen?

Je wilt tegenwoordig natuurlijk een mooie witte lach hebben. Alle beroemde mensen hebben zo’n lach en tegenwoordig hoor je er helemaal ‘bij’. De tanden zijn van nature niet super wit en hebben vaak een wat gelere goed. Ook hoe ouder je wordt hoe geler de tanden zullen worden.

Pas op voor chemische middelen

Chemische middelen zijn vaak erg zinvol om wittere tanden te krijgen. Maar het is vaak niet zo goed voor de rest van je lichaam, omdat de naam het al zegt, er zitten chemische middelen in. Dit is nou niet helemaal de beste oplossing voor je lichaam. Je hebt dan wel wittere tanden maar de natuurlijke beschermlaag wordt wel kapot gemaakt. Andere tandenbleek middelen bevatten vaak alcohol, fluoride, lauryl, sulfaat of sodium. Stoffen die je liever niet te veel van binnen wilt krijgen.

Alternatieven

Er zijn gelukkig ook alternatieven die beter zijn. Een goede variant is actieve koolstof. Het is in wezen zwart waardoor het resultaat tegenstrijdig lijkt, maar het helpt echt tegen wittere tanden. Actieve koolstof zijn verkoolde resten van planten. Deze komen vaak van kokosnoten. Koolstof heeft als eigenschap dat het veel absorptievermogen heeft. Hierdoor nemen ze alle andere stoffen eenvoudig op. Door het activeren van koolstof wordt dit proces vergroot.

Gebruik hiervoor niet de kool van je barbecue. Dat is namelijk andere koolstof en nog geen actieve kool. Actieve kool is vaak wel kant en klaar te koop.

Voordeel

Actieve koolstof heeft verschillende voordelen voor je gezondheid en het gebit. De actieve koolstof heeft zich bewezen door de voor en na foto’s. Maar ook andere onzuiverheden worden meegenomen als tandplak. Ook de zuurgraad in je mond wordt verlaagd omdat de pH waarde juist wordt verhoogd.

Het is wel aan te raden om actieve kool te kopen in de vorm van tandpasta. Pure actieve koolstof is namelijk weer niet goed om in te ademen…

https://tandheelkundedeloten.nl/orthodontie/

Gerelateerde artikelen

Kies de tegel waar je blij van wordt

Verschillende soorten spuitlijm bij Meiboom

Voordelen van mozaïektegels