Andeko
Vakantie

Villa Curacao

Als één van de Caribische eilanden staat Curacao voornamelijk bekend als ideale vakantiebestemming: zon, zee, lekker eten en dat allemaal het liefst vanuit een luxe villa Curacao. Curacao is echter ook een plek waar de plaatselijke bevolking van dag tot dag gewoon zijn gangetje gaat. Ondanks haar kleine formaat is Curacao een wereldje op zich met een eigen munteenheid, bedrijfsleven en politiek. Dit lokale gezicht van het eiland is iets dat de gemiddelde vakantieganger niet vaak te zien krijgt, hoewel het minstens zo waardevol is als de fameuze tropische stranden. Om dit mee te maken neemt u uw intrek in een woning op het eiland, bijvoorbeeld in die eerdergenoemde luxe villa (Curacao bezit een aantrekkelijke huizenmarkt, voor hen die een zakcentje over hebben) en u mengt zich voorzichtig tussen de 107 verschillende nationaliteiten die samen de woongemeenschap vormen van Curacao.

Villa Curacao: multiculti metafoor

We kunnen zelfs zo ver gaan naar het eiland zelf te verwijzen als één groot woonhuis, bewoond door één grote familie. Dit appartement Curacao  wordt gekenmerkt door een grote hoeveelheid tolerantie en wederzijds respect. Door een turbulente koloniale geschiedenis hebben zich op het eiland bevolkingsgroepen uit alle windstreken verzameld, die, vanwege de beperkte omvang van het eiland, hebben geleerd met elkaar samen te leven. De nationale keuken is een mengelmoes van exotische gerechten en er worden drie voertalen gebezigd op het eiland. Zo symboliseert Villa Curacao een geslaagde multiculturele samenleving.

Smeltkroes van cultuur

Dit bonte gezelschap van mensen, gebruiken, talen en culturen is niet alleen een erg interessant fenomeen, het ziet er ook nog eens prachtig uit. Om er ten volle van te genieten en zo veel mogelijk te zien kunt u altijd een auto huren. Curacao is dan niet groot, maar het zo Hollandse gebruik om de fiets te pakken is nooit echt aangeslagen.

https://www.holidayrentalscuracao.nl

Gerelateerde artikelen

De Provence, leven als God in Frankrijk

Uitgaan in Bulgarije

Welke koffers neemt u mee op reis?