Andeko
Image default
Vakantie

Online visum voor Turkije

Turkije als vakantieland
Turkije is een schitterend land waar iedereen één keer moet zijn geweest. De cultuur, de mensen en het landschap is ook bijzonder mooi. 

Een visum voor Turkije kopen
In Turkije is het verplicht om een visum te hebben. Dit visum is 6 maanden geldig en van deze 6 maanden kunt u maximaal 90 dagen achtereen verblijven in Turkije. Na deze 90 dagen moet u Turkije verlaten. U kunt echter wel weer terug met hetzelfde visum als dit binnen deze 6 maanden is. Een visum voor Turkije kopen kon eerst altijd op het vliegveld voor een prijs van € 15. Tegenwoordig kunt u tot waarschijnlijk 10 april 2015 het visum nog op het vliegveld in Turkije kopen voor een prijs van € 25. Het is sinds vorig jaar ook mogelijk geworden om het Turkije visum via het internet te kopen. Wat natuurlijk veel sneller gaat. Niet meer in lange wachtrijen staan en u kunt zo doorlopen bij de douane.

Waarom heb je een visum voor Turkije nodig?
De Turkse overheid wil weten wie het land binnen komt. Om die reden heb je dus een visum nodig. Een paspoort of identiteitskaart is in dit geval dus niet voldoende. Het visum is tevens een verklaring dat kort verblijf in het land is toegestaan. Op het visum staat nameijk hoe lang je mag blijven.

Hedendaags is het ook mogelijk om een e-visum aan te vragen. Een e-visum staat voor elektronisch visum. Dit is een digitale reistoestemming om naar Turkije toe te gaan. Het e-visum wordt gekoppeld aan uw documentnummer.

Paspoort of Identiteitskaart
Turkije behoort niet tot de Europese Unie. Wanneer een land niet tot de EU behoort, heeft u meestal een paspoort nodig om dit land te bezoeken. Turkije is een uitzondering net zoals een aantal andere landen. Reizigers kunnen daarom ook met een identiteitskaart Turkije binnen komen.

Aanvragen e-visum Turkije
Een visum Turkije is te koop via het internet bij de desbetreffende visa aanbieders. Via een aanvraagformulier vult u de gegevens in, let wel op dat het precies zo is als op uw paspoort of identiteitskaart. Wanneer deze gegevens zijn ingevuld, komt er een betaalsysteem. Via dit betaalsysteem betaald u en is alles afgerond. Binnen 24 uur heeft u de visum in uw postvak. Print het visum uit, wanneer u naar Turkije toe gaat. Het is ook mogelijk om het visum op uw telefoon te laten scannen bij de douane.​

https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen