Andeko
Image default
Toerisme

Op vakantie naar Rhodos

 

Ook zo toe aan vakantie? Ik wel. De vakantie is nog zo lang weg. Het enige wat we kunnen doen om uit die winterdip te komen is om plannen te maken voor de komende zomervakantie. Ik heb mijn oog laten vallen op Rhodos.

Rhodos is een van de vele eilanden die Griekenland rijk is. Het is een prachtig eiland. Het ligt zo dicht bij de Turkse kustlijn dat je nog vele Turkse invloeden terug ziet op het eiland. Het eiland heeft maar liefst 220 kilometer kustlijn met keistranden en zandstranden. Op de zandstranden lig je natuurlijk het lekkerst maar bij de rotsachtige kust moet je zijn als je wilt duiken of snorkelen. Je zult er vele vissen en visjes zien. Misschien zie je zelfs een inktvisje voorbij schieten. En misschien zie je er ook wel eentje ’s avonds op je bord. Grieken houden van verse vis en kunnen deze ook heerlijk bereiden. Dit is dus wel een aanrader om te bestellen als je op Rhodos bent.

Voor een vakantie Griekenland kunnen je kiezen uit vele bestemmingen in Griekenland. Griekenland stond aan de bakermat van onze beschaving. Dus er valt ook nog zat cultuur te snuiven. Doe eens gek en bezoek ook eens een museum. Dat is best leuk voor de verandering. Deze uitnodiging geldt natuurlijk niet voor onze Feyenoord hooligans. Die kunnen beter alleen maar daar blijven waar ze geen schade kunnen aanrichten.

Op Rhodos is de temperatuur van april tot en met oktober continu boven de 24 °C. Het zeewater is dan een aangename 19-20°C. Dat is een heerlijke temperatuur om bij te zwemmen en te snorkelen. ’s Avonds is er ook nog genoeg te beleven op Rhodos. Vooral in Rhodos stad vind je vele discotheken en gezellige restaurants. Deze vind je vooral in het middeleeuwse gedeelte van de stad.

http://vakantiegriekenland.nl