Speciale collectie oorbellen

Juweliers zijn er al veel. Maar nu is er iets nieuws. Een website helemaal over oorbellen. Geen kleine fysieke collectie, maar een online verzameling van een diversiteit van oorbellen – en dikwijls scherper geprijsd. Vrijwel elke vrouw draagt ze wel. bijzondere oorbellen zijn er in vele soorten en maten. En voor elk budget.

Een oorbel of oorring is een sieraad dat door het oorlelletje of de oorschelp van een vrouw of man wordt gedragen. Voor dat men oorbellen kan dragen moet er een gaatje door het oor worden gemaakt. Het gaatje wordt gemaakt met een gaatjespistool of door middel van piercing. Het wordt aangeraden om gaatjes voor oorbellen te laten zetten door een professionele gaatjesprikker.

Oorbellen voor iedere speciale gelegenheid

Een bijzondere aangelegenheid vraagt om een speciale set van oorbellen. Welke oorbellen kies je voor welke gelegenheid? Een bruiloft? Dan kiest men vaker voor schitterende diamantenoorbellen of klassieke pareloorbellen. Een uitbundig feest? Dan zijn het dikwijls grote en opvallende oorbellen of oorringen. Minimalistische oorsieraden passen mooi en strak voor wanneer je niet helemaal in de spotlight wilt staan. Welke kledingstijl past bij jou? Kies daarbij ook bijpassende oorbellen. Oorbellen zijn in er in oneindig veel varianten en maten – en daarmee altijd persoonlijk. Kijk bij het uitkiezen van oorbellen welke outfits of sieraden je dikwijls draagt. Draag je meestal gouden sieraden? Kies dan geen zilveren oorbellen, maar blijf bij goud. Vooral zilveren accessoires? Versier je oren dan met zilveren oorbellen.

Gaatjes laten schieten

Ontzettend veel meiden, vrouwen en ook best wat jongens en mannen hebben gaatjes in hun oren. Het is zo dat dmeeste meisjes hebben in ieder oor één of meer oorbellen. Mannen ziet men zowel oorsieraden in een van beide oren, maar ook in beide oren. Sinds enkele decennia is het ook populair om ringen door andere delen van het oor te plaatsen. Vooral de oorschelp, helix en tragus zijn wat dat betreft populair.

Om een oorbel te kunnen dragen, heeft iemand gaatjes nodig in zijn oren. Het oorbellen schieten gebeurt bij de meeste mensen al op jonge leeftijd. Kort nadat dit is gebeurd kan iemand al oorbellen dragen. Het is niet meer nodig om de eerste oorknopjes zes weken te laten zitten. Bij de oude manier van gaatjes schieten was het nodig om gedurende een aantal weken “zweerknopjes” in de oren te laten zitten.

Sommigen worden als baby al door hun ouders meegenomen naar de juwelier om gaatjes te laten schieten. Anderen kinderen denken pas aan oorbellen als ze op school zien dat andere kinderen oorbellen dragen. Vanaf welke leefdtijd meisjes oorbellen laten schieten, verschilt enorm. Sommige juweliers schieten al oorbellen bij jonge kinderen vanaf 1 jaar. Als iemand nog geen 18 is, heeft hij of zij wel officieel toestemming nodig van de ouders. Maar er zijn ook moeders die vinden dat het kind oud genoeg moet zijn om het zelf te beslissen, omdat het toch aan verandering aan het lichaam betreft. Een argument dat men er later eventueel wat meer last van zal hebben, neemt men op de koop toe. Wie mooi wil zijn, moet soms pijn lijden.

Doet het schieten van oorbellen pijn? Volgens de meeste mensen valt de pijn erg mee – vergelijkbaar met wanneer je hard in je oorlel knijpt. Het schieten is binnen een tel gebeurd.

Hoe gaat het maken van gaatjes in zijn werk bij het schieten van gaatjes? Na het maken van een keuze voor de gewenste oorknopjes, worden de oren ontsmet. Daarna worden de plekjes waar de gaatjes komen afgetekend. De oorknopjes worden in het pistool geplaatst en een voor een in het oor geschoten. Het pinnetje van het oorknopje gaat direct door de oorlel en het afsluitmechanisme maakt de achterkant van het oorknopje vast. Klaar! Het gaatje is gemaakt. En het eerste oorknopje is geplaatst.

Oorbellen online kopen

 

Zowel vrouwen als mannen dragen tegenwoordig oorbellen. Mannen kiezen vaker voor ringetjes, terwijl vrouwen vaker hangers of oorstekers kiezen. Qua materiaal is er geen groot verschil. Vrouwen en mannen kiezen het meest voor zilveren of gouden oorbellen.

De prijs is afhankelijk van het materiaal waarvan de oorbellen zijn gemaakt en de mate van exclusiviteit. Een oorbel van witgoud is vele malen duurden dan bijvoorbeeld van zilver. Ook worden oorbellen soms gemaakt met dure diamanten. De oorbellen worden vrijwel altijd gemaakt van edelmetalen. Worden de oorbellen niet van edelmetaal gemaakt, dan loop je het risico onstekingen.

Oorbellen via internet zoeken geeft een diversiteit van nuttige kanten ten opzichte van oorbellen kopen in de winkel. Een groot voordeel is de grote beschikbare collectie sieraden online. Het is veel eenvoudiger in diverse online collecties oorbellen zoeken, dan verschillende juweliers af te lopen. In de meeste gevallen zijn oorbellen online ook lager geprijsd, omdat de kosten van een winkelpand en duur personeel niet opgenomen hoeven worden in de kosten van de sieraden. Een nadeel van online kopen is natuurlijk dat je de oorbellen niet direct in je handen kunt voelen. Maar alle online sieradenwinkels bieden in deze tijd de mogelijkheid om sieraden kosteloos te retourneren, als ze toch niet blijken te bevallen.

 

Soorten oorbellen

Oorbellen worden gemaakt van een diversiteit van soorten materialen. De meest voorkomende oorbellen zijn van een edelmetaal, zoals gouden oorbellen en zilveren oorbellen. Maar oorbellen van staal zijn ook gebruikelijk.

Oorbellen zijn er in diverse vormen: kleine oorbelletjes, ringetjes, knopjes, staafjes, stekertjes, grote oorringen, lange hangers, etc. etc. Het model van een oorbel is er zo in een reeks vormen, figuren en maten. Verder worden de oorbel in de meeste gevallen allerlei hangertjes gehangen (bedels) , zoals parels, veertjes, hangertjes in een groot aantal vormen en afbeeldingen.

Ook worden er in oorbellen ook andere materialen verwerkt, waaronder diamantjes, kristallen, swarovski kristallen, glas en diverse soorten edelstenen.

Oorbellen trends

Wat is er tegenwoordig in bij oorbellen? Veel oorbeldragers hebben meerdere gaatjes in de oren. Ook wordt niet alleen de oorlel gebruikt, maar ook steeds vaker de oorschelp, tragus (voorkant van je oor, vlak boven oorlel) en helix (bovenste rand van de oorschelp).

Op internet vind je oorbellen en oorringen via oorbellen. Een divers assortiment van een diversiteit van oorbellen is op meerdere wijzen door te kijken. De website geeft een uitgebreid overzicht van diverse aanbieders. De prijzen en informatie over de oorbellen staan erbij. Blader zelf door de collectie en wellicht dat er een geschikt paar oorbellen voor jezelf bij zit. Er is meer informatie te vinden over oorbellen.

https://www.oorbellen.info/